Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 18. 1. 2019.

| Ekonomija

"Ćurdić" bi da vrati linije u Nišu, izgubljene zbog nepoštovanja reda vožnje

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Ćurdić autobus
"Ćurdić" bi da se vrati u "igru"; Foto: JV/V. Milić

Nakon što je zbog neredovnih polazaka raskinut ugovor sa "Ćurdićem", ovaj prevoznik se ponovo javio na tender za istu liniju u Nišu. U Direkciji za javni prevoz kažu da se pored njih javio i "Niš ekspres" koji je dostavio zajedničku ponudu sa "Arivom", a da će se prevoznik znati u roku od mesec dana.

Autobusi Ćurdića mesecima nisu redovno pristizali, Nišlije su burno reagovale, pa je ugovor sa ovim prevoznikom raskinut. Raspisana je nova jabna nabavka za ovu liniju, a kako kaže v. d. direktora Direkcije Milan Milić, ponovo je zainteresovan upravo Ćurdić.

Ovaj prevoznik se, kaže Milić, javio na tender sa nižom cenom od Niš ekspresa i Arive, koje učestvuju partnerski.

Ćurdić je dao nižu ponudu, ali komisija ima mesec dana da odluči o prevozniku. Potreban je estetski pregled vozila, bodovanje i u roku od 30 dana bi trebalo da se zna ko će prevoziti Nišlije - navodi Milić.

Podsetimo, problemi u saradnji između niške Direkcije i Ćurdića koji u Nišu drži nekoliko gradskih i prigradskih linija nastali su pre nekoliko meseci kada je Direkcija odlučila da ovom prevozniku manje plaća usluge prevoza jer su nove autobuse namenjene Nišlijama poslali u Beograd, zamenivši ih starim.

Mesecima se zato govori o raskidu ugovora, a čitav slučaj završio je i na Privrednom sudu.

Poslednja "kap u čaši" između javnog preduzeća i prevoznika bio je trenutak kada je Ćurdić izgubio posao na tenderu Direkcije za još 3 gradske linije, pa su zapretili niškoj Direkciji "da nije sve gotovo".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Dinic

    16:33 // 20. 2. 2019.

    I nis ekspres nije sjajan i bajan kao sto ga svi predstavljaju naprimer neoplani u prigradu i onaj mali skocko u gradskom su mu uzas katastrofa onda ima par mercesa na gradskoj su katastrofa nista ne odrzavaju vozila na pocetku kad su poceli da kupuju vozila bolje su ih odrzavali sad su i oni poceli da salju neispravna vozila na linije a najvecu cenu nudi na tenderu tako da nije Curdic najgori

  • Stojko

    13:36 // 19. 1. 2019.

    I "Nišexpres" nije cvećka. U sred letnjih dana, u autobusu SAUNA. Da pozvani brinu o ispunjenju tendera, takvih maltretiranja ne bi bilo. Ali, obzirom da je Direkcija partijski aparatčik, i ne funkcioniše po volji građana, ostaje da se isčuđujemu njihovom neradu i
    našem strpljenju.

  • Ne Ne

    11:03 // 19. 1. 2019.

    Ostavite nam Nis Ekspres na liniji 6, napokon imamo normalne autobuse.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: