Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 15. 8. 2014.

| Ekonomija

“Ćurdić” i “Ariva Litas” jedini ponuđači

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bus
Od septembra autobusi novog prevoznika do Duvaništa

Za autobuske linije ka Bubnju, Duvaništu, Železničkoj stanici i Čalijama prijavila su se po dva ista prevoznika. Nakon pregovaračkog postupka biće izabrane najpovoljnije ponude i zaključeni ugovori.

Dva paketa linija, koja su ostala neraspodeljena nakon prvog tendera zbog određenih nepravilnosti, čekaju odluku tenderske komisije koja će u oba slučaja morati da bira između “Ćurdića” i “Arive Litas”.

Iako su prošlog puta konkurisali samo za po jedan paket linija, ovog puta i beogradski i požerevački prevoznik poslali su ponude za oba paketa.

- Komisija je izvršila otvaranje ponuda, na prvi pogled nismo utvrdili neke nepravilnosti i dalji koraci su ti da se sprovodi pregovarački postupak. Pregovaraće se o ceni. Ponuđači su konkurisali vozačima, vozilima i to ne mogu da menjaju, ali cenu mogu - rekao je Milan Milić iz Direkcije za javni prevoz.

Za paket linija 3 “Ariva Litas” je ponudila cenu od 1,24 milijarde dinara, dok je “Ćurdić” izašao sa 1,89 milijardi. Linije iz drugog paketa bi “Ćurdić” vozio za 1,55 milijardi dinara, dok je “Ariva Litas” ponudila 1,5 milijardi.

O ovim cenama, kako je objasnio Milić, tek će se pregovarati i komisija će pokušati da “izvuče” najpovoljniju za grad, ali primetno je da je “Ariva” za isti paket, u odnosu na prošli put, cenu uvećala za više od 100 miliona dinara.

- Dali su višu cenu nego na prošloj javnoj nabavci i mi ćemo u pregovaračkom postupku pokušati da je spustimo, s obzirom na to da su se oni javili sa prvobitnom cenom i pokazali da je moguće voziti sa njom. Učinićemo sve kako bi te cene bile povoljnije - rekao je Milić.

Milić očekuje da sve bude završeno do kraja avgusta i da autobusi novoizabranih prevoznika u septembru krstare niškim ulicama.

Podsetimo, za linije iz prvog paketa koje saobraćaju između Niške Banje i Ledene Stene najverovatnije će voziti autobusi “NIš-ekspresa”, dok će “kružnu” liniju, liniju Njegoševa - Donji Komren i Kalač brdo - Sarajevska verovatno voziti “aerodromski” autobusi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragana Lazarevic

    16:33 // 20. 8. 2014.

    Sta li vise nece da nas snadje. Najbolje autobuse isterujemo, a ko zna kakvi krsevi ce nas u buduce voziti. Pa, nemojte vise da nas maltretirate i za neke sitnice. Sramota!

  • braca

    10:57 // 17. 8. 2014.

    Curdic ima najbolje buseve a ne sklopocije kao Krs-Ekspres i Transprodukt sa busevima starim 20+ godina.. Ovo je ocigledno onaj paralelni univerzum koji je kombinacija nelogike i korupcije.

    • Nislija

      17:04 // 30. 11. 2018.

      Nis Ekspres je kupio nova vozila 2014 , tkd ono imas mercedes 0530G , 0530 , 0530L , imas i Man lion's city A21 , iz StadttBusFamilie , itd...

  • Dejana Spasic

    21:35 // 16. 8. 2014.

    Za mene je Čurdić bio najbolji prevoznik. Šteta ako ih izbace posebno na liniji Bubanj-Čalije.Treba eliminisati one prevoznike koji imaju visokopodne autobuse pa deca, stari invalidi ne mogu da uđu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: