Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 27. 9. 2018.

| Ekonomija

“Ćurdić” povlači svoje autobuse iz Niša, Direkcija kaže da je spremna za taj scenario

Autor:Stefan MarkovićIzvor:Južne vesti
Ćurdić autobus
"Ćurdić" zapretio da od 28. septembra ne koristi svoje autobuse u Nišu; Foto: JV/V. Milić

Zbog “teške materijalne situacije”, jer im Direkcija za javni prevoz Niša ne plaća usluge, prevoznik "Ćurdić" u obaveštenju upućenom Direkciji i niškim vlastima navodi da od 28. septembra povlači sve autobuse koji voze na gradskim i prigradskim linijama. U Direkciji kažu da to još nije konačno, ali da su pripremljeni za takav scenario.

ćurdić Obaveštenje koje je "Ćurdić" uputio niškoj vlasti i Direkciji za javni prevozGrađani koji se voze autobusima na relaciji do Duvaništa i Skopske ulice, korisete liniju od Trga kralja Aleksandra do Ćele-kule i Delijskog visa ili neku od 12 prigradskih linija poput one do Trupala ili Huma, sutra bi mogli da se nađu u problemu, jer Ćurdić najavljuje potpuno povlačenje svojih vozila.

Razlog za to je, navode u obaveštenju od 26. septembra, to što im Direkcija više meseci ne isplaćuje novac za prevoz, a sve zbog problema koji datira godinama unazad, kada je ovaj prevoznik nove autobuse namenjene za Niš "prebacio" u Beograd.

Društvo Ćurdić obaveštava nadležne organe u Nišu, da od petka, 28. septembra, zbog teškog finansijskog stanja, prouzrokovanog višemesečnim neplaćanjem od strane Direkcije, nije u mogućnosti da obavlja prevoz na linijama ni sa jednim vozilom - navode iz Ćurdića u obeveštenju.

Ipak, direktor ove firme za prevoz Dragan Ćurdić, rekao je novinarima da ne želi da komentariše ovakvu odluku.


Nema dogovora sa "Ćurdićem"

Portparol Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković kaže da su Ćurdiću odgovorili dopisom, u kojem navode da je takva njihova odluka problematična. Pored toga, kaže i da je danas u Gradskoj kući održan sastanak između gradske vlasti, Pravobranilaštva i predstavnika Ćurdića, na kojem, ističe, ništa nije dogovoreno - čak ni to da li je definitivna odluka da povuku autobuse i od koliko sati to planiraju da učine.

Premda će, navodi Stanković, možda biti poteškoća oko sutrašnje organizacije, prevoza će, obećava, biti sigurno.

Naši dispečari i GPS operateri prate situaciju od pola 5, ali mi nećemo nespremni da dočekamo sutrašnji dan, sigurno. Mi smo dužni da po Zakonu o komunalnoj delatnosti u što kraćem roku obezbedimo prevoz, tu nema javna nabavka, direktno ima odluka organa grada i mogućnosti ima da se angažuju bilo kakvi autobusi da bi se to prevazišlo, do završetka hitne nabavke - navodi Stanković.

Stanković ističe i da je sam postpupak Ćurdića da na ovaj način prekine sa prevozom problematičan.

On nas obaveštava kako neće da vozi. To se tako ne obaveštava. Ako se odlučiš za raskid ugovora, ti nas obaveštavaš o tome, ali čak i tada imaš otkazni rok 90 dana. Ne možeš tek tako da raskineš ugovor - navodi Stanković.

Problemi u saradnji između niške Direkcije i Ćurdića koji u Nišu drži nekoliko gradskih i prigradskih linija nastali su pre nekoliko meseci kada je Direkcija odlučila da ovom prevozniku manje plaća usluge prevoza jer su nove autobuse namenjene Nišlijama poslali u Beograd, zamenivši ih starim.

Mesecima se zbog toga govori o raskidu ugovora, a čitav slučaj je završio i na Privrednom sudu.

Poslednja "čarka" između javnog preduzeća i prevoznika nastala je nakon što je Ćurdić izgubio posao na tenderu Direkcije za još 3 gradske linije, kada su zapretili niškoj Direkciji "da nije sve gotovo".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Dinic

    00:07 // 29. 9. 2018.

    Nekasi ide srecan put vozi najgori prevoznik u Nisu Arivini nisu nesto bog zna sta ali bar kolko tolko idu malo bolji od curdica

  • Marija Polimac

    06:53 // 28. 9. 2018.

    Da li to znači da i Ariva povlači svoje autobuse? Na liniji 5 se već mesec dana ne poštuje red vožnje, u špicu uvek izostanu po dva vezana polaska, tako da na pet polazaka za 2,6 i 13 prođe jedna petica. Naselje sve veće, prevoz sve neredovniji, autobusi sve stariji...

    • S76

      21:04 // 28. 9. 2018.

      Ariva je sns firma.Samo takvi opstaju.Svi ostali,jedan po jedan,odoše

  • Pesak i biciklista

    16:21 // 27. 9. 2018.

    Klasivna ucena ...nek ide...daleko mu lepa kuca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: