Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 31. 1. 2023.

| Ekonomija

Cvetanović: Ja sam dete trgovaca i znam da čuvam novac, u budžetu imamo 664 miliona dinara

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
screen_shot_2023-01-31_at_2.48.36________________
Cvetanović u svom monologu zaboravio da je Leskovac grad sa najnižim primanjima i da je iz njega otišlo preko 19.000 stanovnika; foto Grad Leskovac

Da Leskovac na računu u poslednje tri godine ima između 600 i 900 miliona dinara često se hvali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je danas, tokom sumiranja prošlogodišnjih rezultata, tu činjenicu obrazložio time da je on dete trgovaca, da zna kako se novac racionalno troši, dok bi svi drugi taj novac odmah potrošili. Kazao je i da je krajem prošle godine Grad Leskovac konačno isplatio decenijski dug prema EPS-u u iznosu od 192 miliona evra.

Iako je grad sa najnižom prosečnom platom u Srbiji, ali i grad iz koga se za vreme vladavine Gorana Cvetanovića iz Leskovca iselilo više od 19.000 stanovnika, prvom čoveku tog grada to nije smetalo da pred najbližim saradnicima sumira sve uspehe u prošloj, ali i najavi šta će to biti rađeno u tekućoj godini.

Počeo je Cvetanović da nabraja sve što je tokom proteklih 12 meseci urađeno u Leskovcu, a nezaobilazna tema bio je i Trg koji je otvoren tokom marta prošle godine, a da nije potpuno završen. Ipak, nije propustio priliku da kritikuje prethodnu vlast, iako je on sam već više od 10 godina na čelu Leskovca, a posebno je ponosan, kako sam kaže, na to što Grad nema dugovanja i što u budžetu na današnji dan ima 664 miliona. screen_shot_2023-01-31_at_2.48.59________________ Najbliži saradnici gradonačelnikov govor nagradili aplauzom; foto: Grad Leskovac

Kažite mi samo jedan grad koji je kao mi već danas isplatio prvu ratu sportskim klubovima. Dok drugi gradovi rade tek sredinom godine, mi to radimo već sada. Danas je uplaćena prva rata i iznosi 50 miliona dinara. Prošle godine smo mogli sve da im isplatimo u prvih 9 meseci, ali su me upozorili da će oni taj novac brzo da potroše, a onda ima da plaču do kraja godine. Nije samo to slučaj kod sportista, tako je svuda, potroše novac jer ne umeju da se racionalno ponašaju. Ja sam dete trgovaca i znam da to radim i niko to ne radi bolje od mene - hvalio se Cvetanović.

Budžet Leskovca za 2023. godinu iznosi nešto više od 6 milijardi dinara, a Cvetanović je najavio neke od kapitalnih investicija, poput rekonstrukcije spoljašnosti zgrade Osmospratnice, koja bi trebalo da košta 100 miliona dinara.

Ostalo je da se rekonstruišu zgrade Osmospratnice, Opštine i Jablaničkog okruga. To će sve da nas košta 200 miliona dinara, a prvo ćemo raditi Osmospratnicu u ovoj godini i za to je namenjena polovina ove sume. Planirana je izgradnja novih saobraćajnica u iznosu od preko 150 miliona dinara. Vodovodna mreža u severnom delu grada takođe će biti urađena, sanacija dotrajale mreže i ni manje ni više nego 140 miliona. Ideja je da nastavimo i izgradnju Pijace u Ulici kralja Petra Prvog, dok je u toku izrada projektne dokumentacije za rušenje nadvožnjaka Ančiki, kao i priprema izrade kružnog toka na raskrsnici kod Tri šešira - najavio je Cvetanović.


Na kraju 2022. godine isplaćena i poslednja rata duga prema EPS-u

Dug prema EPS-u od 192 miliona dinara koji, po rečima Cvetanovića, datira iz vremena vladavine Demokratske stranke, isplaćen je u potpunosti u decembru, kada je isplaćena i poslednja 60. rata na osnovu sklopljenog reprograma. Goran Cvetanović Dug prema EPS-u izmiren; foto: M. M.

Mi smo svakog meseca, 60. puta isplaćivali po 1,6 miliona dinara. U decembru smo konačno uspeli da platimo i poslednju ratu, dakle ponavljam - 192 miliona dinara samo od neodgovornih, onih koji nisu znali ni mesečno da plaćaju obaveze, a žele da sada, kada je budžet Grada stabilan i u plusu od 664 miliona, ponovo dovode Leskovac u krizu. E to nećemo dozvoliti - rekao je Cvetanović.

Baš kao i tokom prethodnih Cvetanovićevih monologa, ni ovaj nije mogao da prođe bez prozivke direktora JKP Direkcija i urbanizam Novice Nikolića, od koga je zatražio da dostavi spisak sa nezavršenim ili nezapočetim projektima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Melanija

    12:26 // 5. 2. 2023.

    Grad je nikad bolji, izvucen s litice.

  • DEKI

    19:34 // 4. 2. 2023.

    Proteklih godina gradski budzet je velik i stabilan, puno toga je uradjeno
    u razvoj grada i realizaciju kapitalnih projekata, sto je za svaku pohvalu.

  • Jana

    17:50 // 4. 2. 2023.

    Iza gradonačelnika stoje mnoga dela i rezultati, koji su vidljivi .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: