Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 30. 8. 2018.

| Ekonomija

Cvetanović: Vučić će do kraja godine u Leskovcu otvoriti još 2, možda 3 fabrike

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
delfi leskovac
Radovi u "Delfiju" se privode kraju, foto: B. Antić

Prilikom obilaska radova u Zelenoj zoni, gde se trenutno gradi fabrika britanske kompanije Delfi, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović najavio je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će tom prilikom u ovom gradu otvoriti 2 nove fabrike, dok "za treću nije siguran".

Prema Cvetanovićevim rečima, Vučić bi u Leskovac trebalo da dođe do kraja ove godine, ali nije precizirao vreme njegove posete, a trebalo bi da otvori fabriku Delfi odnosno Aptiv Packard d.o.o, kao i novi pogon turskog investitora Džinsi.

U planu je, kaže Cvetanović, i otvaranje novog Jurinog pogona, takođe do kraja godine, ali ne želi da žuri sa najavama, iako je, kako kaže, siguran da će i ona biti otvorena do kraja godine.

U toku tekuće godine očekujemo posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i otvaranje 2 fabrike ili u toku jendog dana ili u toku dva dana. U pitanju je fabrika Aptiv i otvaranje novog pogona Džinsija koji će se nalaziti na prostoru nekadašnje Sintetike. Trebalo bi da do tad bude završena i “Jura”. Siguran sam da će od ove tri, biti dve. Ma siguran sam da će biti sve 3, ali više volim da kažem 2, pa da budu 3, nego da bude suprotno od onoga što sam danas rekao - kaže Cvetanović.

Inače, dolazak novog "bezimenog" investitora najavljen je krajem novembra 2017. godine, ali je tada javnost ostala uskraćena informacije o kojoj kompaniji je reč. Iako je bilo pretpostavki da je u pitanju Delfi, ovu informaciju potvrdio je mesec dana kasnije upravo Vučić.

Ova kompanija trebalo bi da zaposli 2.500 ljudi, a osim besplatnog zemljišta, od novca svih građana biće uređena putna i komunalna infrastruktura.

Džinsi će proširiti svoju proizvodnju i preći u prostorije nekadašnje Sintetike, za čije je uređenje iz gradskog budžeta uloženo uloženo 185 miliona dinara. Ova kompanija, prema tadašnjim najavama, trebalo bi da zaposli još 350 radnika.

Jura bi u Leskovcu do kraja godine trebalo da otvori još 2 nova pogona, a kako je tada najavljeno, posla će u ovoj fabrici biti za još 1.000 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    07:23 // 16. 9. 2018.

    Otvoriće,ali džaba sad to kad je 40% omladine naustilo opštinu grada Leskovca

  • cartmanx

    09:52 // 31. 8. 2018.

    Po koji put?

  • Vlada

    09:42 // 31. 8. 2018.

    Mislite, otvoriće istu fabriku 2, možda 3 puta?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: