Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 26. 1. 2018.

Dve godine Toplana u Nišu pogrešno naplaćivala grejanje na štetu građana

Toplana Šta plaćaju Nišlije?; Foto: Arhiva JV

Državni revizor utvrdio je da je Gradska toplana u fiksni i varijabilni deo prethodne dve sezone uključivala troškove koje nije trebalo da plaćaju korisnici. Iako je DRI preporučio da se nadoknadi šteta građanima, iz Toplane kažu da to nije učinjeno. Stanari smatraju da je od građana "pokradeno" na destine miliona evra.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dejan Dimitrijević

    14:40 // 26. 1. 2018.

    Pod normalnom vlašću ovo bi podrazumevalo ostavku kompletnog poslovodstva Toplane i krivične prijave protiv odgovornih. Nakon toga, Toplana bi sačinila program vraćanja duga građanima, bilo kroz smanjenje računa za 2018, bilo kroz smanjenje plata poslovodstvu Toplane dok se dug ne isplati.
    Ali mi nemamo normalnu vlast pa da će pojesti vuk magarca. Do smene vlasti. Onda ćemo drugačije da razgovamo.

  • Овца за шишање

    14:53 // 26. 1. 2018.

    Пец, пец,
    еци-пеци.
    Овцу, плашљиву ко зец,
    музи, шишај, дери, сеци!

  • nišlija

    15:16 // 26. 1. 2018.

    Lepo,
    sada da isto to udruženje zajedno sa telom za zaštitu potrošača podnese kolektivnu tužbu za sve građane Niša koji se greju preko Toplane, a protiv odgovornih lica i krivične prijave, pa ako treba goniti do Strazbura. Evo dajem predlog da svaki korisnik Toplane izdvoji 1€ za tužbu i advokate.
    Dosta je pljačke naroda!

  • нн

    15:22 // 26. 1. 2018.

    То се знало, и наставиће се, а народ ће опет да их гласа и ништа се неће променити.

  • To su ovi pre mene, nisam ja!

    15:22 // 26. 1. 2018.

    Sadasnji direktor je u to vreme kao "strucnjak" ispred Objedinjene naplate veoma aktivno ucestvovao u kreiranju upravo takvog nacina naplate racuna.
    Sada verovatno ne oseca nikakvu odgovornost i nema nameru da se bavi obestecenjem gradjana???

    • Borko

      19:50 // 27. 1. 2018.

      Ovde ima dve stvari za odgovornost stručnjaka "Objedinjene naplate" i to:
      1. Formulu za obračun i naplatu toplotne energije su upravo oni napisali (Da li je formula ekonomski ispravna?).
      2. Da li su troškovi izrade računa i naplate grejanja vezani za visinu računa ili su fiksni za svaki račun nezavisno od vrednosti računa?
      Za koliko procenata je uvećan račun zbog provizije "Objedinjene naplate"?

    • Numancia

      05:44 // 28. 1. 2018.

      On i njegov mentor Lambrozo unistice Toplanu,svojim neznanjem i eksperimentima!A i sta ga briga,oduvek su direktori Toplane,nosili kuci najvece plate,cak vece i od Gradonacelnika!

  • Odsek za energetiku cemu sluzi

    15:50 // 26. 1. 2018.

    Postavlja se pitanje postojanje odseka za ENRGETIKU u sekretrijatu za Komumalne delatnosti i energetiku (nikad dužeg naziva, veceg broja pomocnika, šefova i koordinatora a nikad manje posla)
    Građanin u čiji već osiromaseni đžep ste stavili ruku, se pita cemu Vi služite, zar Vi niste zaduženi za Energetiku u ciju korist radite, da li treba samo da primate platu vec i da je zaradite PITAMO SE

    • Aperkat

      05:53 // 28. 1. 2018.

      Bravo za komentar!Narod nije edukovan i ne shvata da je sekretarijat taj koji sve odobrava!Napada Toplanu,a krivci se podsmevaju u svojim kancelarijama i kaficima!No,logika je kome placam(ili ne placam)njega psujem!
      Drugo,nepravedno je optuzivati radnika koji posteno radi svoj posao,neka revizija napise u kom se periodu desavaju prekrsaji,lako ce se saznati ko je bio tada direktor i menadzment!

  • Nn

    15:58 // 26. 1. 2018.

    Kada je centralno grejanje postalo skuplje od grejanja na struju, jasno je koliko se tu muti. Ali država dozvoljava, ljudi plaćaju i isto izglasavaju.. Meni (a verovatno i toplani) se čini da može to još skuplje.

  • Alex

    16:21 // 26. 1. 2018.

    Čuj ovo: 'preporučio im DRI da nadoknade...' za ovo treba neko da odgovara . A ako ne nadoknade štetu, za 2 meseca, lično im spremam tužbu!

  • Faza

    17:40 // 26. 1. 2018.

    I distribucija,tj EPS nas krade i to najvise!

  • vajs

    18:52 // 26. 1. 2018.

    pravda, pa zato nas nece evropa - i nemci i francuzi zmaju za nase pravosudje.... a grci, oni bi odmah izasli na ulice.... hahahaha, moze od naroda svako da se okoristi....

  • Krade ko stigne i gde stigne, a narod uredno plaća

    19:31 // 26. 1. 2018.

    Да ли ће неко из Топлане кривично да одговара због овог пропуста на штету грађана Ниша? Штета је још увек неутврђена, а треба да се утврди. Грађани би требали да туже Топлану и да траже све припадајуће камате. Зашто је оволико дуго чекао државни ревизор? Зашто се не контрлише ЕПС? А, да уколико руководство Топлане, не послуша препоруку ДРА, шта онда? НИкокме, ништа?!

  • Ko ih kontrolise

    20:17 // 26. 1. 2018.

    Mi obicni gradjani u ciji ste vec ispraznjeni dzep zavukli ruku pitamo se zasto postoji odsek za Energetiku u okviru Sekrtarijata za komumalne delatnosti ,Energetiku I saobracaj (nikad duzeg naziva ,veceg broja pomocnika, sefova, kordinatora a od posla ni P) da li oni vrse kontrolu nad radom toplane I primaju platu ili samo primaju platu ako Energet odsek ne radi kako treba zasto trosi nase pare

  • Nislija86

    20:27 // 26. 1. 2018.

    i sta cemo sada???
    ko ce nama da refundira placeno????ili da oslobodi placanje narednih meseci??? obavestite sve vlasnike stanova sta treba da rade i kako da se nadoknadi steta....

    • qgo

      22:44 // 26. 1. 2018.

      Kratko i jasno: kolektivna tuzba!

  • Unuk Dedin

    21:11 // 26. 1. 2018.

    DRI nije izračunala iznose, ali te iznose može da izračuna veštak ekonomsko-finansijske struke u parničnom postupku pred nadležnim sudom.

  • Petar

    08:31 // 27. 1. 2018.

    I šta znači ovaj nalaz..Ispada, kao obično obaveštenje, bez obaveza ili posledica po toplanu... To samo može u Srbiji.. A tek kada bi se "začeprkalo" po računima EPS? Pa, ono što se "letimičnim pogledom" moža videti, je da se uračunata akciza a potom i PDV na sve pa i na akcizu..Može li to? Ona napomena (sitnim slovima) da je u račun uključena i dostava struje do mesta potrošnje je neprihvatljiva.

  • ucitelj

    17:28 // 28. 1. 2018.

    EPS jos vise krade u pitanju su milijarde, jedan od nacina neadekvatan strujni napon, u perifernim delovima grada pada i ispod 170 volti, snadardno je 180-190, samo ovim sistem se krade oko 30-40% struje

  • Eureka

    19:48 // 28. 1. 2018.

    Yok,nego ce na svoju stetu da naplacuju!
    U lopovskoj,propaloj,banana drzavi je se O.K.

  • Radoje

    22:18 // 28. 1. 2018.

    I sad, šta to vredi što znamo? Da li će, i kada, biti vraćen novac? Ja redovno paćam i želim da mi se bespravno oduzeto vrati. KOme se uopšte možemo obratiti, budući da je ovo javno izneto. Tako da verujem da je verodostojno.

  • Pera ložač

    08:44 // 29. 1. 2018.

    Komentari i nalazi revizora su na nivou deteta sa osnovnom školom.
    Troškovi koji su naplaćeni u varijabilnom delu računa na koje je DRI imala primedbe su trebali da budu deo fiksnog dela računa i tu korisnici nisu oštećeni.
    Da su za izračunavanje nulte cene korišćeni podaci iz cele grejne sezone, cena varijabilnog dela bi bila mnogo viša, jer je cena gasa u zimskim mesecima uvek viša od julske.

    • Borko

      10:53 // 29. 1. 2018.

      More Pero kaži ti nama kako je moguće da centzralno grejanje bude skuplje od grejanja na struju? To nije moguće ni po jednoj teoriji bez razlike da li ste učili školu na Sega-Mega Univerzitetu ili na državnom. A to što kažete da je loša izolacija zgrada uzrok je čista laž, vi naplaćujete prema kalorimetru u podstanici i baš vas briga za temperaturu u stanu (18 godina sam imao 16 C a vi ništa).

    • Kimi

      00:56 // 6. 3. 2018.

      Nalazi revizora "na nivou deteta sa osnovnom skolom"?
      Da nije mozda revizor postavljen od strane sns-a ili kako?

      Energenti se ne kupuju mesec za mesec i ne placa se stalna trzisna cena, narocito kada se radi o velikim potrosacima.
      Tu pricu mozete da prodate samo nekim nepismenim gradjanima.

      Nego, recite vi nama, koliko isplacujete jubilarne nagrade i na koji period?

  • Zar ne razumete

    19:02 // 5. 2. 2018.

    Ne sekirajte se, cene su napredne i biće još naprednije.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: