Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 5. 11. 2018.

| Ekonomija

DRI: Zdravstveni centar Vranje "zaboravio" oko 2 miliona evra u završnom računu

Autor:I. M, A. K.Izvor:Južne vesti
zdravstveni centar Vranje foto i.m
Nepravilnosti teške 2 miliona evra; foto: I.M.

Negativno mišljenje za finansijske izveštaje dobio je vranjski Zdravstveni centar nakon što je nepotpuno i netačno iskazao podatke u završnom računu za prethodnu godinu od najmanje 247, 4 miliona dinara. Nepravilno isplaćivane i zarade, utvrdila je Državna revizorska institucija.

Državni revizori, kako se navodi u izveštaju, utvrdili su da je, od 247,4 miliona dinara, Zdravstveni centar iskazao čak 208 miliona dinara manje obaveze, jer u završnom računu nije iskazana glavnica duga, kamata, sudski troškovi i fakture prema dobavljačima.

Pored toga, kako se navodi u izveštaju, nisu knjižena ni potraživanja od RFZO od 10 miliona, a u završnom računu nema ni 7 miliona vredne opreme iz donacija, kao ni mobilnih telefona u vrednosti od 2,2 miliona dinara.

Nepravilno su, kako se navodi, isplaćivane i plate.

Zdravstveni centar je uvodio prekovremeni rad zaposlenima sa skraćenim radnim vremenom, utvrdio pravo na skraćeno radno vreme suprotno propisima, pa je na taj način isplaćeno više od 64,1 milion dinara. Drugi propust se ogleda u izvršenju nabavke usluga bez sprovedenog postupka javne nabavke u vrednosti od 4,3 miliona – navodi se u izveštaju revizora.

Nakon opsežne kontrole dato je 6 preporuka. Zdravstveni centar Vranje je u obavezi da dostavi odazivni izveštaj o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti i dokaze o postupanju po datim preporukama, dok je po 17 preporuka postupio u postupku sprovođenja revizije.

U toku sprovođenja revizije, rukovodstvo je uvelo kontrolne postupke kojima je obezbedilo da se nabavke usluga i dobara planiraju i sprovode u skladu sa propisima, a u međuvremenu je u Zdravstvenom centru došlo i do smene rukovodstva, pa je novi menadžment, kako kažu, spreman da ukloni sve nedostatke u zakonskom roku i da će ubuduće biti poslovano isključivo u skladu sa preporukama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PETAR V.ILIĆ

    16:52 // 6. 11. 2018.

    Oštećen je budžet Srbije,Zdravstveni centar u Vranju, pacijenti (građani) Srbije).To je već ustaljena praksa i nije novo.Ništa se neće promeniti, već će se i dalje saopštavati kako se u Srbiji ulaže u zdrvastvo,da je Srbija jedna od zemalja sa najvećim privrednim rastom u Evropi i ako pola miliona stanovnika živi u apsolutnom siromaštvu,a svaki četvrti stanovnik je u riziku.

  • djuram

    10:47 // 5. 11. 2018.

    I koja je kazna za direktora,verovatno nikakva jer su stranacki zasticeni.Da smo normalna drzava direktor bi krivicno odgovarao,ovako nema zakona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: