Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 26. 5. 2021.

| Ekonomija

Da bi privukli turiste u Niš hotelijeri nude jedinstven paket aranžman - na 2 noćenja jedno gratis

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
turizam
Saradnja neophodna za razvoj turizma; foto: T. T.

Kako bi privukli što više domaćih i stranih turista u Niš u ponudi hotelijera biće jedinstven paket aranžman, a to znači da će, kako kaže v. d. direktorka niške Turističke organizacije Dragana Petković, za dve uplaćene noći posetioci imati i jedno besplatno noćenje. Napominje i da je ideja da se objedini ponuda svih turističkih agencija, ugostitelja i hotelijera, te će se, istakla je ona, zajednički prezentovati u časopisima koji se prosleđuju putnicima na avio-letovima, a koji kao dolaznu destinaciju imaju grad Niš.

Pandemija virusa korona je zaustavila razvoj turizma, pogotovo prošle godine, a na koji način da u Niš, kao i u ceo jugoistok Srbije dođe više turista razgovarali su predstavnici lokalne samouprave i Turističke organizacije Niš sa ugostiteljima, hotelijerima, kao i radnicima turističkih agencija.

Jedan od zaključaka, kako je navela Petkovićeva, jeste i nova ponuda hotelijera, pa je pozvala sve zainteresovane da posete treći grad po veličini u Srbiji koji je, kako je rekla, sada bezbedan zbog velikog broja vakcinisanih građana. turizam Manifestacije će biti prezentovana na bolji način, kaže Anastasova; foto: T. T.

Upravo smo to danas dogovorili, zaključili, da će svi hotelijeri zainteresovanim turistima i posetiocima našeg grada ponuditi jedan paket aranžman za dve uplaćene noći jedno noćenje besplatno, odnosno gratis. Sve to ćemo morati, naravno, mnogo više da prezentujemo - navela je Petkovićeva.

To znači da će turističku ponudu Niša prezentovati u nacionalnim časopisima, na društvenim mrežama, portalima, preko medija, a kako je istakla u izradi je i sajt TON-a koji bi trebalo da upotpuni ponudu.

Mislimo da ćemo da plaćenim reklamama našeg sajta i naravno povezivanjem sa rezervacionim sistemima kao što je to "booking" i neki drugi rezervacioni sistemi povćeati našu ponudu i vidljivost naravno našeg grada, a upravo je danas započeta ideja da se objedini ponuda svih turističkih agencija, hotelijera, ugostitelja i da se zajednički prezentujemo u časopisima koji se prosleđuju putnicima na dostupnim avio-letvima koji za dolaznu destinaciju imaju grad Niš - objasnila je ona.

dragana petković Direktorka TON-a poziva turiste u Niš; foto: T. T. Potvrdila je da ove godine Nišlije i turiste očekuju festivali i manifestacije, kao što je Nišvil, a septembra i Evergrin, u pripremi su i Filmski susreti i Međunarodni studentski festival folklora.

Moram da napomenem da organizatori pojedinačnih koncerata i manjih manifestacija će se oglašavati i pozivati sve ljubitelje muzike u naš grad, ali ne samo muzike, imamo veliki broj planiranih sportskih dešavanja u našem gradu i okolini. Zadatak nama jeste da pre svega pozovemo domaće turiste u naš grad, da ih pozovomo na sve festivale, da im ponudimo aktivan odmor - dodala je.


Kritike na promociju najpoznatijih niških manifestacija i festivala

Upravo je tokom sastanka bilo kritika na ne baš dobar način prezentovanja višegodišnjih manifestacija u Nišu, pa je članica Gradskog veća zadužena za kulturu i turizam Adriana Anastasov poručila da će se to promeniti.

Zato sam ja rekla da ćemo mi u narednom periodu da otvorimo ustanove kulture, da pravimo koncerte, programe u sklopu manifestacija koje će se održavati na otvorenom na većim i frekventnijim mestima u gradu, da će biti uvek propratnog pratećeg sadržaja i da prvi dokaz za to jeste proslava gradske slave. Svakako da ćemo sada manifestacije i događaje prezentovati na mnogo drugačiji način i biće mnogo dostupnije svim našim sugrađanima - navela je ona.

Filmski susreti 2020 Na sastanku je kritikovana promocija manifestacija; Foto: Vanja Keser Za razvoj turizma jedan od predloga je bio i novi sadržaji, te je Anastasova i najavila neke od njih.

Imaćemo u ponudi i razgledanje Cerjanske pećine, paraglajding ture na Koritnjak u Niškoj Banji i na Višigrad steni u gradskoj opštini Pantelej, otvaramo ove godine "Medianu" arheološki park, započinjemo izgradnju akva- parka, prodati su hoteli u Niškoj Banji i tu radimo na razvoju turizma, započećemo proces otvaranja botaničke bašte - navela je ona.

Očekuje da će se ovog leta, a posebno naredne godine, turizam razvijati kao i pre pandemije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa

    10:32 // 28. 5. 2021.

    Skoro sam imao priliku da preko Autorentdoo posetim Nis uradilo se dosta ali da bi privukli stranog turistiu mote imati u ponudi razlicite sadrzaje od Banja do lepo uredjenih izletista.

  • SveCki putnik

    14:32 // 27. 5. 2021.

    Jedine buduće atrakcije u Nišu mogu da budu: nedovršen most, nenivelisane oštećene behaton ploče po centru, rupe na ulicama, konjska balega, javni satovi koji ne rade,trenutno trava od metar visine i zmije i gušteri...

  • Milos Jovanovic

    00:46 // 27. 5. 2021.

    Puno amaterskog pristupa , niti znaju o cemu pricaju niti sami u to veruju a kamoli da znaju sta rade,Sve je na nivou sns najava " za godinu dve tri"
    Imajuci u vidu da je sastankom predsedavala vecnik za turizam Andrijana Anastasov koja je kao kvalifikikaciju rukovodeceg staza navela da je rukovodila turistickim grupama za Halkidiki prazna je cela prica

    • Singidunum

      14:24 // 27. 5. 2021.

      Za sve gu bog daja! Diploma Sega-mega. Od luftika poslovi ne bega. napreDNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: