Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 11. 1. 2023.

| Ekonomija

Da li se ukida linija Niš - Bergamo: nema potvrde, ali karte ne mogu da se kupe posle 25. marta

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
ryanair
Da li se ukida let iz Niša do Milana; foto: Flickr.com/blue_quartz

Nakon marta ove godine više nema dostupnih letova iz Niša do Milana i nije moguće kupiti karte nakon zimske sezone. Da li će ovaj let biti ukinut, iz avio-kompanije Rajaner i preduzeća Aerodromi Srbije ne odgovaraju. Jedan od putnika koji često koristi ovu liniju, profesor niškog Pravnog fakulteta Dejan Janićijević, kaže da je dobio nezvanične informacije da je planirano ukidanje, a da će sve biti zvanično rešeno sutra, 12. januara na sastanku.

nema karata Karte u aprilu nisu dostupne na zvaničnom sajtu avio-kompanije; foto: printskrin Subota 25. mart je poslednji dan kada se mogu kupiti karte za let sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" do Bergama, aerodroma u blizini Milana u Italiji. Nakon toga na zvaničnom sajtu Rajanera nema dostupnih letova, pa postoji sumnja da ovoj avio-liniji "preti" ukidanje.

Jedan od čestih putnika na ovom letu je i profesor Pravnog fakulteta u Nišu Dejan Janićijević koji kaže da su avioni na ovoj liniji uvek puni i smatra da je veoma značajna za čitav region.

Zato se i javio novinarima i podelio nezvanične informacije koje je dobio, jer smatra da treba sprečiti da se let ukine.

Najpre sam čuo da se lokalni funkcioneri žale da se iz Beograda na njih vrši pritisak da uskrate kompaniji Ryanair saradnju u vezi ove linije, budući da odvlači previše putnika sa begradskog aerodroma, odakle redovne letove za Milano ima Airserbia - navodi Janićijević.

Pokušao je da dobije informacije od avio-kompanije, ali bez uspeha.

Potom je od kolege saznao da će ova linija verovatno biti ukinuta, ali da je razlog cena karata.

Navodno, Ryanair zeteže, zato što im, kada god pokušaju da podignu cene karata, avioni lete prazni i da će se stvar konačno rešiti na sastanku predstavnika Aerodroma Srbije i Ryanair-a 12.01.2023. Konačno sam proverio verodostojnost tih navoda i uverio se da taj argument ne može biti istinit, budući da su cene karata Ryanair-a do istog aerodroma u Bergamu, na primer iz Sofije, gotovo identične niskim, a ta linija opstaje i odlično funkcioniše - pojašnjava profesor.

Do objavljivanja teksta zvanične informacije o ukidanju leta iz Niša do Milana nisu dobili ni novinari Južnih vesti. Iz Rajanera nema nikakvog odgovora, a iz preduzeća Aerodromi Srbije, u okviru kojih posluje niški Aerodrom "Konstantin Veliki", su za odgovore uputili na avio-kompaniju.

Ljubazno Vas molim da pišete aviokompaniji kako biste dobili odgovore na postavljena pitanja. Sasvim sam sigurna da Vam je poznato da aviokompanije donose odluku o uvođenju ili ukidanju neke aviolinije tako da one i mogu dati konačne i tačne odgovore - odgovor je Aerodroma Srbije.

Da li će se sastati sutra sa predstavnicima kompanije takođe nije poznato, kao ni da li će i kada zvanično biti saopšteno hoće li i ubuduće putnici moći da lete iz Niša do Milana.

Podsetimo, Rajaner iz Niša leti i to Beča, Malte i Stokholma, a ti letovi dostupni su i nakon zimske sezone na zvaničnom sajtu ove avio-kompanije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Batica Zivkovic

    18:27 // 18. 1. 2023.

    Ovo je stvarno sramota!!!
    Ne mogu shvatiti da ukidaju liniju za Bergamo!
    Pa dokle ljudi Beograd i samo Beograd ???
    Nas presednik dobije vise glasova s'juga,nego u Beogradu.Ali dzaba nama pisanja!

  • lola

    10:05 // 13. 1. 2023.

    Polako ali sigurno Zapad uvodi sankcije... Živi bili pa videli...

  • lola

    10:03 // 13. 1. 2023.

    Polako ali sigurno Zapad uvodi sankcije....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: