Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 17. 11. 2021.

| Ekonomija

Danas: Turski "Teklas" otvara fabriku u pogonu ugašenog "Geoksa", posao za 350 radnika

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti, Danas
Geoks
Otvaranje pogona početkom naredne godine; foto: M. D.

Najkasnije početkom naredne godine, piše dnevni list Danas, kompanija "Teklas" otvoriće svoju fabriku kablova za auto-industriju u hali bivše fabrike "Geoks" u Vranju, gde bi odmah bilo zaposleno najmanje 350 radnika.

Oko 1.000 radnika vranjskog Geoksa je početkom avgusta ostalo bez posla, a rešenja za većinu njih i dalje nema. Poslednje obećanje predsednika Aleksandra Vučića bilo je da će njih 350 do kraja godine dobiti posao u turskoj kompaniji Teklas iz Vladičinog Hana.

Tokom septembra obećano radno mesto u turskoj fabrici dobilo je oko 120 radnika, a generalni direktor te fabrike Erdžan Alinmaz podneo je ostavku.

Kako piše Danas, u fabrici Teklasa u Vladičinom Hanu trenutno radi oko 1.200 radnika, od kojih je oko 300 dobilo posao iz Vranja sa prosečnom zaradom od oko 50.000 dinara.

Komisija za kontrolu državne pomoći donela je rešenje kojim se bivšoj kompaniji Geoks u Vranju nalaže da vrati 414 miliona dinara državne pomoći koju su Ministarstvo privrede i Grad Vranje nezakonito dali kompaniji, a iz Organizacije Transparentnost Srbija smatraju da bi za nezakonitu dodelu novca, kao i propust što nije sprečena, trebalo utvrditi krivičnu odgovornost.

Sve o Geoksu možete pročitati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    14:43 // 17. 11. 2021.

    uuuu čak 350?! De se ima tu se baca...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: