Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 26. 10. 2011.

| Ekonomija

Dani klastera u Nišu

Autor:S.K.Izvor:Južne vesti
ledib

U organizaciji LEDIB kuće klastera u Nišu će 27. i 28. oktobra biti održana međunarodna konferencija "Dani klastera".

Prva međunarodna konferencija klastera u jugoistočnoj Srbiji, pored potrebe da se informiše poslovna i stručnu zajednicu omogućiće povezivanje institucija značajnih za razvoj klastera i sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u Srbiji, ali i promociju srpskih klastera na nacionalnom i međunarodnom nivou, te kao rezultat pozicionirati Grad Niš i Nišavski okrug kao povoljno poslovno okruženje za razvoj klastera.

U radu konferencije učestvuje skoro 40 domaćih i stranih delegacija i predstavnika javnih, privatnih i naučnih instititucija i organizacija, i privrednika i EU programa PROGRESS, SECEP i LEADER. Biće predstavljeni primeri dobre prakse razvoja klastera u Bugarskoj, Sloveniji, Makedoniji i Mađarskoj a po registrovanim prijavama očekuje se više od sto gostiju.

Dane klastera partnerski realizuje LEDIB Kuća klastera sa Regionalnom privrednom komorom Niš, Savezom start-up klastera Niškog regiona i Asocijacijom konsultanata NOVA Niš, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj, Gradom Nišem i Univerzitetom u Nišu, uz pokroviteljstvo danskog programa za lokalni ekonomski razvoj na Balkanu LEDIB.

LEDIB - Lokalni ekonomski razvoj na Balkanu - je program koji je nastao da bi se podržao lokalni ekonomski razvoj, sa fokusom na mala i srednja preduzeća (MSP). Pokrenut  je 2007 i sprovodi se tokom petogodišnjeg perioda. LEDIB je deo danskog Susedskog programa koncentrisan u južnom delu Srbije, i to u nišavskom regionu.

„Program susedstva“ je bilateralni program Danske za zemlje koje su susedi EU na istoku i zapadu. Opšti cilj programa je da promoviše otvoreno i demokratsko društvo, zasnovano na vladavini zakona, stabilnoj ekonomiji i političkom razvoju. Program podržava prioritet spoljne politike Danske promovisanja uspešne, miroljubive i stabilne Evrope.

Konferencija će biti održana u niškom Regent klub, od 10 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Jovanovic

    23:43 // 8. 11. 2011.

    Nista gore od neznanja. Nazivaju klasterima neka udruzenja koja su formirana preko noci da bi Ledib preko njih mogao da pravda trosenje velikih para na svecane ruckove i vecere, da otvara virtuelne kancelarije, od kojih nikada niko nece videti vajde. Na zalost, za podrsku jedinom klasteru koji postoji u ovom gradu i koji ima evropske rezultate i mnogo je poznatiji van zemlje je nego u zemlji, gradjevinski klaster Dundjer, taj isti Ledib nikada nije imao sluha.

  • Nenad

    08:20 // 28. 10. 2011.

    Da, ni jedan nije zaziveo. Ali da li je vlast potrosila vreme ili je LEDIB potrosio pare koje su namenjene za razvoj klastera?

  • P. Stanisavljević

    00:19 // 28. 10. 2011.

    Klasterska priča se u Nišu vrti 5 godina. Planiran je razvoj 3 klastera: tekstila, gradjevinarstva i vinarstva. Nijedan od pomenutih nije zaživeo. Postavlja se pitanje: Da li je sadašnja vlast potrošila vreme, koje je LEDIB odvojio za Niš ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: