Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 9. 6. 2020.

| Ekonomija

Deceniju od početka projekta otvoren Naučno-tehnološki park u Nišu, opremanje tek sledi

Autor:J. A. i M. J.Izvor:Južne vesti
Naučno-tehnološki park Niš otvaranje jun 20202 foto Južne vesti Jovana Adamović
Otvaranje 12 dana pre izbora; foto: JV/J.A.

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić i premijerka Ana Brnabić otvorili su Naučno-tehnološki park u Nišu, 12 dana pred izbore, a više od deset godina nakon što je projekat izrađen. Vučić je rekao da će se u zgradi koja je namenjena start-ap kompanijama razvijati i "blokčejn" tehnologija, a obećao i izmenu zakona iz ove oblasti.

Naučno-tehnološki park trebalo je da bude završen početkom godine, gradilo se i tokom vanrednog stanja, a nedavno je najavljeno da bi sa radom trebalo da počne jula, jer nakon današnjeg otvaranja trebalo bi da se završi i opremanje.

Uz ocene da je Elektronski fakultet u Nišu "pravi rasadnik talenata" i da je mnogo srećan kada vidi kako napreduje razvoj novih tehnologija u Srbiji, Vučić je najavio da će, uz dosadašnjih 12, 5 miliona evra, u NTP biti uloženo još 7, 5. Vučić, Brnabić gužva otvaranje Naučno-tehnološki park jun 2020 foto Južne vesti Jovana adamović Epidemija i dalje na snazi; foto: JV/J.A.

U ovo će biti uloženo ukupno 20 miliona evra. Mnogo smo para uložili u Niš koji je kaskao za drugima, a sada ide ubrzano napred - rekao je Vučić.

Brnabićeva je izjavila da je Srbija po razvoju "blokčejn" tehnologije među prvih pet zemalja u svetu i pojasnila da će ona omogućiti da građani budu bezbedni po pitanju finansijskih podataka.

Inače, "blokčejn" je baza podataka koja je podeljena na blokove i omogućava komunikaciju sa nekoliko servera između kojih se transakcija obavlja. Detaljnije o ovoj tehnologiji pročitajte ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lutka

    21:44 // 9. 6. 2020.

    Mene interesuje ko je stvarni vlasnik ove nedovršene građevine?

  • Izlaznost 17%

    21:27 // 9. 6. 2020.

    Ej niste svesni da ste pukli.Pa 50% vasih nece da vas glasa jel su prevareni, varani godinama.Nema vise budala da glasa za stap i sargarepu.THE END.

    • Jelena

      22:47 // 9. 6. 2020.

      ,, jel" il ,,jer" ...hahahaa

  • Urusili se iznutra SNS. Bojkot

    21:21 // 9. 6. 2020.

    Aau,pa sve bili bivsi G17+.Osnivaci ce izglefa da predju u G17+.Koje su ovo manipulacije odredjene krimi grupe.Pa narodu su dojadili a ovi ih uzeli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: