Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 23. 11. 2018.

| Ekonomija

"Delta" gradi "šoping mol" u Nišu, ali ne preciziraju datum početka radova

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Niš ekspres garaža
Na prostoru bivše garaže "Niš ekspresa" još nema radova na dugonajavljivanom tržnom centru; Foto: JV/V. Milić

Završeno je projektovanje Deltinog tržnog centra koji bi trebalo da se gradi u Nišu na prostoru nekadašnje garaže Niš ekspresa, kazali su iz kompanije Delta holding. Iako je gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio da će kamen temeljac Delta sitija biti postavljen u martu ove godine, datum početka izgradnje ovog tržnog centra i dalje je nepoznat.

Iz kompanije Delta holding, koja je 2008. zajedno sa radnicima kupila Niš ekspres, potvrdili su da su spremni da grade "šoping mol Delta Planet u Nišu", ali da ne mogu da najave datum početka izgradnje zbog toga što još nije rešena prenamena zemljišta na kojem treba da se pravi.

Trenutno ne možemo da se obavežemo na konkretan datum početka radova, jer u ovom trenutku nisu rešeni svi detalji vezani za konverziju zemljišta na kome mol treba da se izgradi - naveli su iz Delta holdinga.

S obzirom na to da je nedovršen posao oko gradnje velikog tržnog centra na Bulevaru Nemanjića, prema onome što kažu iz kompanije, trenutno zapravo na Geodetskom zavodu i Katastru, lokalna samouprava ni na koji način "ne koči" ovaj posao. To su potvrdili i iz Kabineta gradonačelnika Niša, dodavši da je sve do investitora.

U ovom trenutku, Grad Niš nema nijedan zahtev investitora Delta real estate na koji se čeka odgovor. U pitanju je stoprocentno privatna investicija, na koju Grad nema uticaj, tako da dinamiku realizacije investicije određuje sam investitor u skladu sa svojim planovima - rečeno je iz kabineta gradonačelnika Niša.

Podsetimo, izgradnja Delta sitija u Nišu najavljivana je proteklih desetak godina. 2012. rečeno je da bi gradnja trebalo da počne za tri do pet godina, ali ni šest godina kasnije nema temelja za novi objekat.

Bulatović je decembra prošle godine početak izgradnje Delta sitija najavio za proleće, kao jednu od velikih investicija u gradu u 2018. godini, a ovakve najave stizale su i sa drugih strana. Tržni centar bi, prema ranijim najavama trebalo da košta 80 miliona evra, a Niš bi trebalo da dobije još jednu šoping zonu na dva nivoa, sa mnogo prodavnica, restorana, kafea i velikim parkingom.

Inače, garaža Niš ekspresa premeštena je sa lokacije gde je planirana gradnja šoping centra još 2015. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • jasar

    17:42 // 24. 11. 2018.

    novi nis isto hahahah

  • Tivat

    06:26 // 24. 11. 2018.

    Neka kupi i plac Toplane,ionako sluzi za partijsko udomljavanje,pa nek pravi dva soping mola!

    • PANTALEJ

      11:03 // 24. 11. 2018.

      Malo je i to kolko gi ima.

  • Mile iz Lajkovac

    23:24 // 23. 11. 2018.

    Ne pravi se zato što je standard na jugu Srbije ispod svake norme, Niš naručito...što da ulažu kad neće imati ko da kupuje...čekaji da minimalac ode na 600e pa onda da počnu

    • Tivat

      20:06 // 24. 11. 2018.

      Da potkrepim tvoje misljenje-
      niski Lidle je ,posle tronedeljne guzve,poluprazan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: