Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 4. 9. 2020.

| Ekonomija

Deo imovine EI prodat niškoj kompaniji koja proizvodi medicinske aparate

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Ei Niš
Zgrada "EI holdinga"; foto: wikimedia/ Cveleglg

Zgrada EI Sastavnih delova, jedne od kompanija EI holdinga, prodata je privatnoj firmi Jena Medical iz Niša koja je zajedno sa privatnim licem Milošem Šehićem kupila imovinu na licitaciji po početnoj ceni od oko 5,5 miliona dinara.

Licitacija je održana 1. septembra, a novi vlasnici kupili su poslovni prostor od 1.357 kvadrata na drugom spratu i drugu nepokretnu imovinu.

Kao nepokretna imovina u izveštaju stečajnog upravnika navedeno je dvadesetak mašina i alata, kako piše, najvažnije opreme u preduzeću, čija je ukupna vrednost još pre 5 godina bila nešto veća od 100.000 dinara.

U istom izveštaju navedeno je da je kompanija EI Sastavni delovi imala još jedan deo zgrade, u prizemlju, u okviru kompeksa Elektronske industrije, ali po informacijama dostupnim na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika to je prodato pre godinu dana.

Poslovni prostor i jedan deo opreme kupila je niška firma Tehnokolor za 5 miliona dinara.

Novi vlasnici drugog sprata - Jena Medical i Miloš Šehić bave se, kako piše na sajtu firme, razvojem i proizvodnjom profesionalnih elektro-medicinskih aparata i uređaja za primenu u kliničke svrhe.

Naš uspeh je zasnovan na saradnji sa kliničkim centrima, banjama i sportskim klubovima, kao i na direktnoj razmeni iskustava sa korisnicima naših aparata. Naša misija je da ponudimo najnovija tehnološka rešenja i metode za rad u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji - piše na sajtu.

Podsetimo, kompletan EI holding, a sa njim i EI Sastavni delovi otišao je u stečaj 2015. godine.

Sastavni delovi nisu radili od 2013. godine, jer je to poslednja godina u izveštaju stečajnog upravnika u kojoj su evidentirane isplate zarada radnicima. Svi oni, kako je tada rečeno u Ageniciji za privatizaciju, dobili su otpremninu kroz socijalni program.

Dugovanja firme prema radnicima, poveriocima i javnim preduzećima bila su veća od 200 miliona dinara.

Inače, od stečaja 2015. mnogi delovi Elektronske industrije u Nišu su prodati i privatizovani. Sada je u tom velikom kompleksu nekoliko manjih firmi koje se bave sličnim delatnostima kao nekadašnji EI, ali je tamo i veliki restoran, brojna stovarišta, firme koje proizvode hranu i velika prodavnica boja, lakova i ostalog građevinskog materijala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kvadrat se vata, tako, 30 do 40 evra

    11:23 // 7. 9. 2020.

    Daj i mi da kupimo neki kvadrat dok ima...

  • Mika

    00:29 // 5. 9. 2020.

    Katastrofa.Unistise bivse komunjare sa promenjenim dresovima sve sto im je doslo pod ruku.Sve sto je moglo (bez obzira na to kome je pripadalo) rasprodate je i rasprckano budzasto-dok se neko debelo ovajdio.Stvoreno 1958. godine, pola Nisa radilo u EI,a sad otislo u ruke nekog novokomponovanog "bizmismena" za sitne pare.Tuga i sramota.Sto rece neko-prodali ste i uzeli pare,sad dajte restituciju!

  • Hipotalamus Palamudaris

    22:38 // 4. 9. 2020.

    Koliko je meni poznato, a poznato mi je, nekim Matejevčanima je ista država koju reprezentuje holding procenila zemjište u površini od četiri hektara na kome se pored ostalih nalazi i predmetni poslovni prostor, na blizu devet stotina hiljada evra, u postupku restitucije, pa eto da predložim da se tim ljudima pomenuti iznos isplati kao avans a za ostatak - kad stignu dolari...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: