Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:29, 16. 11. 2016.

| Ekonomija

Deo zaposlenih iz Direkcije i stambene agencije prelazi u gradske uprave

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
direkcija
U Direkciji ostaje sveg a30 zaposlenih; foto: JV arhiva

Direkcija za izgradnju Niša ostaće bez 100 radnika, dok će iz Gradske stambene agencije (GSA) otići polovina zaposlenih. Kako kaže većnik za komunalne delatnosti Igor Vojinović, nekima će biti ponuđen socijalni program, dok će veći broj zaposlenih preći u određene gradske uprave.

Kako bi poslovale bolje i nezavisno od budžeta Niša, radna grupa u kojoj je bio i Vojinović, odlučila je da Direkciju i GSA rastereti većeg broja radnika kako bi mogle ekonomski da posluju.

I Direkcija i Gradska stambena agencija će nakon reorganizacije poslovati kao i druga javna preduzeća u gradu. Neće biti indirektni budžetski korisnici nego će podnosti programe poslovanja i biće programski finansirana. Troškovi će biti drastično manji - rekao je Vojinović.

On dodaje da bi u Direkciji trebalo da ostane tridesetak zaposlenih, od 136 koliko ih trenutno ima, i da će svega desetak, od onih koji odlaze, dobiti ponudu za određeni socijalni program. Ostali, kako kaže, biće prebačeni u uprave za planiranje i izgradnju i imovinu gde, prema njegovim rečima, nedostaju službenici.

Oni koji odlaze biće zaposleni u upravama, ne samo na poslovima koji su radili u Direkciji, nego i u upravma gde su postojala takozvana uska grla. Recimo Uprava za planiranje gde postoji veliki posao oko ozakonjenja obejakata, pa i u Upravi za imovinu vezano za poslove pripreme - pojašnjava Vojinović.

Sa druge strane, GSA je i do sada imala manji broj zaposlenih, svega 16, a posle reorganizacije, kako kaže većnik, biće ih 6 ili 7 i oni bi trebalo da imaju “održivu priču”.

Ta funkcija izgradnje socijalnih stanova, da ne pričamo o investicijama u Majakovskog, u planovima su još 3 lamele, biće nastavljena - rekao je Vojinović.

Ovaj plan reorganizacije preduzeća, ukoliko bude usvojen na sednici niške Skupštine, trebalo bi da važi od 1. januara 2017. godine.

Podsetimo, još početkom godine Ministarstvo finansija je zatražilo od gradskih vlasti da pomenuta preduzeća “skinu” sa budžeta i da se više ne finansiraju parama iz gradske kase.

Dugo su se razmatrane sve mogućnosti za ispunjenje ovih preporuka Ministarstva, a nedavno je formirana i radna grupa koja je tragala za najboljim rešenjem.


Niška Banja ostaje bez Direkcije za upravljanje i razvoj

U preporuci Ministarstva finansija pored Direkcija za izgradnju Niša i Gradske stambene agencije, bila je i Direkcija za upravljanje i razvoj Niške Banje.

Radna grupa je, kako kaže većnik Vojinović, odlučila da ovu Direkciju ugasi, a zaposleni bi trebalo da pređu u Opštinsku upravu u Banji.

Ona od 1. januara neće više postojati i zaposleni će biti razmešteni u Opštinsku upravu i tamo će se baviti poslovima koje je obavljala Direkcija - pojašnjava Vojinović.

Direkcija je do sada funkcionisala kao javno preduzeće, imala je svog direktora i administraciju, ali su plate isplaćivane iz opštinskog budžeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mira Markovic

    16:14 // 20. 11. 2016.

    Da li je istina da zene iz Direkcije koje imaju 44 i 37 godina staza i vise od 64 godine zivota, da bi otisle 6 meseci pre 65 godina zivota, dobivaju po 7-10 hiljada evra kao tehnoloski visak.

  • llahor

    05:54 // 17. 11. 2016.

    Samo da se još više napune kancelarije

  • BRAVUROZAN POTEZ VRHUNSKIH STRUCNJAKA

    21:27 // 16. 11. 2016.

    Na zalost veci broj Nislija ne razume u cemu je finta.
    I vuci siti i ovce na broju.
    Niko nije otpusten, nikom nije smanjena plata, nikog nisu poslali na neplaceno, nikog nisu penzionisali, a uspeli su da obore troskove.
    Kad bi Jura cula za njih, ne bi zalili pare.
    Zaposlili bi ih u cilju da anuliraju troskove, a da uvecaju zaposlene.
    Ja mislim da niko na ovom svetu to ne ume osim nasih policara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: