Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:29, 16. 11. 2016.

Deo zaposlenih iz Direkcije i stambene agencije prelazi u gradske uprave

direkcija U Direkciji ostaje sveg a30 zaposlenih; foto: JV arhiva

Direkcija za izgradnju Niša ostaće bez 100 radnika, dok će iz Gradske stambene agencije otići polovina zaposlenih. Kako kaže većnik za komunalne delatnosti Igor Vojinović, nekima će biti ponuđen socijalni program, dok će veći broj zaposlenih preći u određene gradske uprave.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Darko

    18:08 // 16. 11. 2016.

    Neka gradski vecnik objasni kako će da se napravi ušteda ako se jedno javno preduzeće gasi, a svi se prebacuju na administraciju na teret gradskog budžeta. Naravno da se nikakva ušteda neće napraviti iako samo znaju da pričaju o štednji.

    • Blackburn

      18:46 // 16. 11. 2016.

      Druze,da bi ti on objasnio ovu materiju,mora da zna kako funkcionise komunalni sistem jednog grada,da ima iskustvo,referencu,da poznaje materiju i da ne umislja da ovaj jadni grad postoji od kako je on dobio zvanje vecnika!Ovako,kao debitant,nema pojma,pa luta kao guska u magli!Na nesrecu,nije jedini!

  • Opa

    18:30 // 16. 11. 2016.

    A za neki mesec, zbog velikog obima posla, povećanje broja radnih mesta, koja će biti popunjena partijskim kadrovima. Nije prvi put da se ovo radi i ovako udomljavaju poslušni o našem trošku. Setimo se samo "Gorice".

  • Ozren

    18:33 // 16. 11. 2016.

    Ovo je smešno pa opet će biti na grbači naroda presipanje iz šupljeg u prazno!

    • ;)

      08:14 // 17. 11. 2016.

      Ponovo ćemo slušati "Koga štitiš, koga štitiš, bre..." i "Premijer je bio u pravu kada me grdio.". Živimo onako kako smo glasali. Znali smo šta smo dobili četvorogodišnjom vladavinom SNSa i dali smo im da urnišu i naredne četiri godine grad. Džabe smo krečili, vratili smo se u jednopartijsko ludilo i jedini izlaz je karta u jednom pravcu, pa neka sami krpe svoje bahanalije.

  • Boricic

    19:59 // 16. 11. 2016.

    Ha ha ha .Neka neka. E primitivnijeg i zatucanijeg naroda na svetu nema. Ma samo veselo. Opaaaa.

  • Pera lozac

    20:17 // 16. 11. 2016.

    U prevodu nema vise debele ladovine ispod jabuke, svi ce biti preseljeni ispod kruske.

  • Bb

    20:49 // 16. 11. 2016.

    Čisto za obaveštenje neupućenima - ova preduzeća se gase jer su to preduzeća kojima grad duguje najviše para. Konkretno, dugovanja grada prema GSA (koja je možda i jedino profitabilno javno preduzeće) iznose oko milion evra! U prevodu, Bulatović će pred "Đuru koji ga je tukao" da izađe sa rezultatom da je za samo par meseci od "tuče" smanjio dugovanja grada sa pomenutih 50 miliona evra.

  • Cassius

    21:01 // 16. 11. 2016.

    Najbolje resenje je da se ukinu sva javna preduzeca koja obavljaju komunalnu delatnost jer su ti radnici na grbaci naroda i paraziti kako ih ovde komentarisu na portalu, da se time vratimo u srednji vek, da pocnemo da gazimo blato, svi u gumene opanke, da se prestane sa ciscenjem.grada, da ukinemo javnu rasvetu, da prestanemo da odrzavamo kanalizaciju, svako po septicku jamu i da se podavimo u ...

    • tranzicija

      23:02 // 16. 11. 2016.

      Treba izvrsiti sistematizaciju u javnim preduzecima i ostaviti samo one koji ce stvarno nesto raditi. Primera radi, Vodovod u Ljubljani ima 150 radnika a niski ima oko 900 a gradovi su priblizne velicine. Nije tesko izracunati koliki je recimo samo mesecni trosak za plate tih nekoliko stotina koji su cist visak. A taj visak neka ide malo u Yuru,Leoni i sl. firme da oseti sta znaci rad...

    • ;)

      08:22 // 17. 11. 2016.

      Niko ne katanči JKP"Naissus", JKP"Medijana", JP"Toplana", čak ih ni ne rasterećuje od nepotrebne administracije. JP"Objedinjena naplata", Zavod za urbanizam Niš, Gradska stambena agencija, JP"Tržnica", Direkcija za izgradnju grada i treba da se zakatanče. Ne možeš da očekuješ da se razvija privatni sektor ako država i lokalna samouprava drže šapu nad svime.

    • prof dr CVETKO Prvi

      08:29 // 17. 11. 2016.

      @Cassius :
      Pa... mozhda nisi primetio, da smo, sluchajno bez namere, dostigli i postigli, zadnju instancu tvoje opservacije razmishljanja izrechenog pisanjem u tvom komentaru , dnevnoizlazeceg novinskog portala lista JV....

  • BRAVUROZAN POTEZ VRHUNSKIH STRUCNJAKA

    21:27 // 16. 11. 2016.

    Na zalost veci broj Nislija ne razume u cemu je finta.
    I vuci siti i ovce na broju.
    Niko nije otpusten, nikom nije smanjena plata, nikog nisu poslali na neplaceno, nikog nisu penzionisali, a uspeli su da obore troskove.
    Kad bi Jura cula za njih, ne bi zalili pare.
    Zaposlili bi ih u cilju da anuliraju troskove, a da uvecaju zaposlene.
    Ja mislim da niko na ovom svetu to ne ume osim nasih policara.

  • llahor

    05:54 // 17. 11. 2016.

    Samo da se još više napune kancelarije

  • Mira Markovic

    16:14 // 20. 11. 2016.

    Da li je istina da zene iz Direkcije koje imaju 44 i 37 godina staza i vise od 64 godine zivota, da bi otisle 6 meseci pre 65 godina zivota, dobivaju po 7-10 hiljada evra kao tehnoloski visak.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: