Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 20. 11. 2017.

| Ekonomija

Devetomesečno izvršenje budžeta u Leskovcu manje od planiranog

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
Gradonačelnik-i-zamenik-gradonačelnika,-foto-B.A
Slaba realizacija u prvih 9 meseci; foto: B. A.

Realizacija budžeta u prvih devet meseci ove godine je nešto manje od 2,5 milijarde dinara, što je, prema rečima šefa Odeljenja za finansije grada Leskovca Dalibora Tričkovića, manje od planiranog.

Ovakvo ostvarivanje prihoda i primanja za devetomesečni period u ovoj godini, objašnjava Tričković, manje je iz dva razloga. Prvi je, kaže, jer Grad nije uzeo kredit od 140 miliona dinara, kako je planirano, a drugi jer su se za realizaciju projekata uređenja objekata javne namene, pare direkto iz Republičkog budžeta prebacivale na račun izvođača.

Ostavrenje prihoda od poreza, koji je, kako kaže, pored transfera, najvažnija grupa prihoda, je 70,8%. U ovu grupu spadaju porez na zarade i porez na prihode od samostalne delatnosti.

Što se tiče prihoda od poreza na imovinu, za sada je ostvareno preko 60%, ali se znatno veća ostvarenja očekuju u poslednjem kvartalu godine - rekao je Tričković.

Dalibor-Tričković,-šef-odeljenja-za-finansije,-foto-B.A Tričković očekuje veće prihode od poreza na imovinu; foto: B. A.On dodaje da se neki projekti, koji su planirani, neće realizovati jer se nisu rešila imovinska pitanja ili se na raspisanu javnu nabavku niko nije javio, te će budžet, kako kaže, pretrpeti određene korekcije, u smislu usklađivanja stvarnog stanja sa prethodno planiranim prihodima i rashodima.

Plate se redovno isplaćuju, kao i rate za uzete kredite, a u toku decembra planira se isplata subvencija poljoprivrednicima.

Inače, na 49. sednici Gradskog veća, usvojeni su predlozi o nabavci novog softvera za izradu lokalnog registra izvora zagađivanja, čija je vrednost 600.000 dinara, kao i predlog da se onima koji primaju socijalnu pomoć, ne naplaćuje usluga pomoć i nega u kući, koja, prema trenutnom pravilniku, iznosi 180 dinara po satu.

O ovim i ostalim predlozima koje je Veće usvojilo na današnjoj sednici, odlučivaće se na sednici Skupštine, koja je zakazana za 29. novembar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: