Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 14. 10. 2023.

| Ekonomija

"Digitalk Media Days" - Dekodiranje budućnostu digitalnih medija na konferenciji u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Digitalk
Media days su 26. i 27. oktobra; foto: Digitalk

Koje su novine u medijskom svetu, kako upotreba veštačke inteligencije (AI) može da pomogne ili odmogne u kreiranju sadržaja i vizuelizacije pokušaće da prenesu brojni govornici na predavanjima, panelima, radionicama i studijama slučaja na konferenciji Digitalk Media Days koja će okupiti relevantne učesnike medijskog tržišta - medijske agencije, tehnološke partnere, izdavače, novinare, oglašivačke mreže i oglašivače, konsultante, donatore i sve koji su zainteresovani da učestvuju u kreiranju i oblikovanju medijske slike u Srbiji i regionu.

Učesnike očekuju dva dana programa, više od 20 govornika koji će kroz predavanja, panele, radionice i studije slučaja podeliti svoje znanje i iskustvo. Biznis modeli se menjaju, i u ovoj epohi, imperativ je jasan: shvatiti, zadobiti poverenje i ostati stalnoj u potrazi za dubokom vezom sa publikom čija je pažnja najvažnija valuta.

Vitomir Ognjanović, jedan od osnivača Digitalk-a rekao je šta je fokus.

Današnji novinari i urednici preuzimaju višestruke uloge. One se protežu izvan tradicionalnih oblasti. Moraju da ovladaju domenom analitike, dešifruju zamršene obrasce segmentacije i vešto se kreću kroz trendove koji se često prebrzo menjaju. Oglašavanje u medijima danas, neuporedivo je kompleksnije nego pre samo nekoliko godina kada je fokus bio na bannerima i brendiranju - rekao je Ognjanović.

digitalk, media days foto: Digitalk Neki od govornika koji dolaze u Niš su:

Srđan Erceg, ispred Infinity Lighthouse produkcije koji će podeliti kako jedna nezavisna produkcija i izdavačka kuća fokusirana na ljubitelje sportskih sadržaja može poslovati profitabilno na tržištu Srbije.

Vuk Brajović, ispred agencije Providence, koja je zvanični zastupnik Viber-a za Srbiju i region koji će predstaviti zanimljive primere profesionalne upotrebe najrasprostranjenije mreže za razmenu poruka i sadržaja.

Nevena Tomović, ispred magazina LICEULICE, koja će podeliti iskustva fundraisinga zahvaljujući kome organizacija i magazin uspešno funkcionišu već 13 godina.

Aleksandar Ašković, konsultant za poslovnu primenu i komercijalizaciju Youtube sadržaja koji je zaslužan za veliki uspeh SportKlub, BalkanTrip i brojnih drugih Youtube naloga.

Ivan Bevc, osnivač izdavačke kuće Booka, urednik i domaćin 100 minuta buke podkasta, i pokretač City magazine u Srbiji, koji će podeliti svoje iskustvo kako izdavački biznis može da bude održiv bez kompromisa kada je kvalitet u pitanju.

Miloš Mileusnić, osnivač Naslovi.net i autor Liteanalytics platforme za koja vlasnicima sajtova omogućava jednostavnu analitku poseta i izveštavanje poštujući privatnost posetilaca naših sajtova i GDPR legislativu.

Pored nekoliko lokalnih stručnjaka, radionicu na temu primene AI u novinarstvu održaće Dejv Birs čije kurseve za praktičnu primenu AI alata u profesionalne svrhe na platformi LinkedIn Learning je pohađalo više od 100.000 polaznika u poslednjih godinu dana.

Veoma nam je važno da na jednom mestu skupimo ljude iz medijskih agencija, velike i male medije i brendove, odnosno oglašivače. Svi se mi najčešće držimo svojih, zatvorenih krugova i teško je novim idejama i informacijama da cirkulišu. Mi smo tu da ih okupimo u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, i damo im mnogo važnih i konkretnih tema za razgovor - dodao je Ognjanović.

Sve dodatne informacije o Digitalk Media Days konferenciji, koja se održava 26. i 27. oktobra u Nišu, u hotelu Tami Residence, možete pronaći na sajtu konferencije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Iskreno

    01:51 // 15. 10. 2023.

    Sačuvaj nas Bože.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: