Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 10. 5. 2023.

| Ekonomija

Dimitrovgrad se zadužuje 50 miliona dinara za rekonstrukciju jedne od ulica u Željuši

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
ulice
Kredit za rekonstrukciju ulice; ilustracija; foto: A. K.

Opštinska vlast u Dimitrovgradu donela je odluku o uzimanju kredita od 50 miliona dinara, a taj novac će, ukoliko dobiju saglasnost Ministarstva finansija, iskoristiti za kompletnu rekonstrukciju jednu od najvećih ulica u naselju Željuša.

Kreditno zaduženje već je ušlo u rebalans, a kako je rekao zamenik predsednika Zoran Gerov, sređivanje te ulice je odlagano nekoliko puta.

Već više od dve godine u našim projektima i planovima postoji izrađen projekat rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture u Gornjem delu Željuše. U ključnim mesnim zajednicima smo završili uglavnom rekonstrukcije puteva, ostao je najkritičniji taj deo Željuše. To je bilo prlanirano još 2020. godine, pa je onda došla epidemija virusa korona, onda nismo išli u velike investicije zbog drugih prioriteta - rekao je Gerov.

Iako je tadašnja procena projekta bila takva da bi to koštalo oko 36 miliona, sadašnja procena je da će za rekonstrukciju biti potrebno od 45 do 50 miliona dinara.

Sada smo to ubacili u budžet, a već je isplanitano i oko 11,7 miliona za početak otplate kredita u trećem i četvrtom kvartalu za otplatu glavnice i kamata - rekao je zamenik predsednika.

Predsednik Opštine Vladica Dimitrov rekao je da će se tender za izvođača radova raspisati onog trenutka kada se dobije saglasnost nadležnog ministarstva.

Nemamo nikakav razlog da ne dobijemo saglasnost. To je praksa koju u poslednja dva mandata imamo, da na svake dve godine uzmemo oko 50 miliona i sredimo jednu od većih ulica u gradu. Sređena je Ulica Georgi Dimitrov, glavna ulica u Gojin Dolu, centralna ulica u Lukavici. Sada je ostala ta Ulica Maršala Tita, ako se tako i dalje zove. Ona je dosta propala, radiće se i kompletna vodovodna mreža, pa ide rekonstrukcija ulice, sa trotoarom i odvodnim kanalom - rekao je Dimitrov.

Plan je da se, nakon dobijanja saglasnosti i raspisivanja tendera, sa rekonstrukcijom krene na leto i da se posao završi do kraja godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: