Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 27. 11. 2018.

| Ekonomija

Direkcija: "Ćurdić" počeo da poštuje red vožnje, još neizvesno hoće li ostati

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Ćurdić autobus
Još neizvesno hoće li autobusi "Ćurdića" ostati na niškim ulicama; Foto: JV/V. Milić

Prevoznik Ćurdić koji vozi na dve frekventne gradske linije, već mesecima ne poštuje red vožnje, a u probnom periodu koji je dobio od Direkcije za javni prevoz da popravi situaciju, tek je od juče počeo 100 % da izvršava ugovorne obaveze.

Tek ove nedelje, u kojoj ističe rok od 10 dana, koliko je Ćurdiću ostavljeno da popravi prevoz na ulicama Niša, i svoje polaske "dovede u red", prevoznik je popravio svoje linije. Portparol Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković kaže da je trenutna situacija za "verovali ili ne", jer prevoznik od juče u potpunosti vozi kako je dogovoreno. Ipak dodaje da i dalje nemaju komunikaciju sa Ćurdićem, koga su još ranije pozivali na razgovor kako bi rešili problem.

Od juče je situacija super, odjednom je počeo da izvršava 100 %. To je za "verovali ili ne". Kontakte s njim nemamo nikakve, niti se javlja, niti je odgovorio na poziv - kaže Stanković.

Iz Direkcije dodaju da je u četvrtak "dan D", kada će odlučiti da li ugovor sa Ćurdićem nastavlja ili će linije 4 i 6, kao i 12 prigradskih, preuzeti druga firma. Do tada će analizirati celokupni period od 10 dana, dodaje i videti kako je Ćurdić reagovao u poslednjem roku pre eventuanog raskida ugovora. Problematika sa ovim prevoznikom krenula je početkom ove godine kada je Direkcija počela manje da plaća Ćurdiću, i to zbog toga što nije ispoštovao ugovorne obaveze, jer je nove autobuse poslao za Beograd, a niškim ulicama voze starija vozila nego što je bilo dogovoreno.

Čekamo potpune podatke jer nije mu radio GPS na nekim autobusima pa te polaske mora da opravda, da donese putne naloge i taho listiće da se pregledaju i tek onda ćemo da imamo popunu sliku kako je izgledao u tih 10 dana po poslednjem upozorenju pred raskid ugovora. Ako je u potpunosti održavao red vožnje, ako nije...onda... Ali donećemo odluku imajući u vidu celokupnu situaciju vezanu za njegov rad - objasnio je Stanković.

Autobus Ćurdić Iz Direkcije kažu da od početka nedelje, "Ćurdić" 100 % ispunjava red vožnje; Foto: JV/V. Milić Direktor ove firme - Dragan Ćurdić je pre nedelju dana kratko prokomentarisao da navodi Direkcije nisu tačni, te da zapravo niško preduzeće ne poštuje ugovor.

Iz Direkcije, s druge strane, uveravaju da javni prevoz neće biti narušen ako se raskine ugovor sa Ćurdićem, koji bi, prema ugovoru, trebalo da vozi do septembra 2019. godine.

Ukoliko to bude onda ide hitno uvođenje nekog prevoznika, raspisuje se hitna nabavka u roku od mesec dana, da ne bi došlo do poremećaja obavljanja komunalne delatnosti. Onda mora da se neko hitno uvede u poso i onda se raspiše u što kraćem roku nabavka i hitna, i otvoreni postupak za duži vremenski period do kraja ugovora, do okončanja projekta javno-privatnog partnerstva - objašnjava Stanković.

Inače, poslednjih meseci se na linijama koje voze ka Duvaništu i Skopskoj, kao i onoj koja saobraća Bulevarom Nemanjića, oseća izostanak autobusa, te su velike gužve na stanicama, a građani su nezadovoljni. Redakciji Južnih vesti su se javljali građani koji su posvedočili da iz pojedinih sela koje "drži" Ćurdić izostajali polasci predviđeni redom vožnje.

Podsetimo, tokom leta bilo je problema i sa "kružnom" i linijama Kalač brdo-Sarajevska i Njegoševa-Donji Komren, te je od Direkcije ovaj posao preuzeo Niš ekspres. Problem su bili stari i neispravni autobusi, zbog čega je jedan od njih sleteo u bivšu kasarnu Bubanjski heroji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    20:34 // 28. 11. 2018.

    Kad Guska objasnjava,sve nedace su nam lakse!Melem za usi!

  • sozontije

    08:29 // 28. 11. 2018.

    Ko ce deci da opravda casove zbog nepostovanja reda voznje,ko ce radnicima da opravda kasnjenje na posao,ko ce to da plati?

    • ika

      23:38 // 28. 11. 2018.

      potparol direkcije valjda !!!

  • Dragan Nesic

    19:15 // 27. 11. 2018.

    Веровали или не?
    Да верујемо у ово сада: Веровали или не!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: