Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:59, 27. 11. 2012.

| Ekonomija

Direkcija: Italnis nije uplatio takse

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
akva-park1.jpg

Iz Direkcije za izgradnju Niša saopšteno je da je rok za uplatu komunalnih taksi za izgradnju akva parka istekao, a da novac nije uplaćen.

U faksu koji je u ponedeljak oko 16,20h stigao u redakciju Južnih vesti, na kome se nalazi potpis izvršnog direktora Branislava Jovanovića, navodi se je poslednji rok za uplatu novca istekao 24. novembra.

- Podsećamo da je preduzeću "Ital Niš" grad više puta pomerao rokove za sklapanje ugovora o plažanju naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, kao i da je sa Direkcijom do sada sklopio 3 ugovora po kojima nije platio ništa - doslovce piše u saopštenju.

Ipak, u Italnisu potvrđuju da novac nije uplaćen, ali da je krivac za to upravo Direkcija za izgradnju grada.

Uz opasku da mu nije jasno zbog čega saopštenje o neplaćenim taksama izdaje Direkcija, a ne gradska uprava, direktor Italnisa Bojan Stanisavljević tvrdi da to preduzeće nije ni moglo da uplati komunalne takse, jer im niko nije obračunao koliko je to novca.

- 10. septembra je Skupština Grada usvojila novi Plan detaljne regulacije i mi smo odmah podneli zahtev za dobijanje lokacijske dozvole po novom Planu detaljne regulacije. Ali, on još uvek nije tehnički sproveden i mi lokacijsku dozvolu nismo mogli da dobijemo. A, lokacijska dozvola je osnovni uslov za plaćanje komunalnih troškova i dobijanje građevinske dozvole. Na osnovu čega mi da platimo? Na osnovu starog Plana detaljne regulacije koji ne važi? - kaže Stanisavljević.

Kako su Južne vesti pisale, 30. oktobra je iz Italnisa saopšteno da se od Direkcije za izgradnju grada čeka podatak o tačnoj sumi za uplatu komunalnih taksi u vezi sa izgradnjom akva parka.

Desetak dana kasnije saopšteno je da su Italnis i gradonačelnik Niša Zoran Perišić potpisali aneks ugovora kojim je, kako je tada rečeno, omogućuje Italnis grupi da zaključi ugovor sa Direkcijom za izgradnju grada i reguliše svoje obaveze. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sreten Nakic

    18:15 // 28. 11. 2012.

    ...jaoo,komentarisah,govorih...i opet!?
    Pocevsi od doticnog, koji se pojavljuje kao "zastupnik", pa na dalje...,sve je izmisljotina i "sitna" prevara ! ! !

    • Sanja

      11:33 // 29. 11. 2012.

      Sretene i Vi ste izgleda neka prevara cim ovako mozete da pisete,da li ste se nekada uhvatili za dzep.Ocigledno ne poznajete uopste zastupnika pa zato tako i pricate! Ja sam odrasla u Banji kao i doticni koga spominjete,izuzetno vaspiatan i posten covek,najveci donator u cerkvenoj opstini Niska Banja,sve sto je stvorio uradio je sam i bori se za nas kraj...mozete samo da ga mrzite jer ovde posteni i uspesni nisu na ceni,a ja vas cenim da ste samo jos jedan u sluzbi Bananamena i njemu slicnih...pozdav iz Niske Banje !!!

  • miki

    19:19 // 27. 11. 2012.

    Pa dosta vise sa malverzacijama Baneta jovanovica. Da li treba cekati da sidje sa vlasti pa da se uhapsi kao sto sada hapsi Vucic. Pa do tada odosmo u miionsku stetu.
    Ljudi iz tuzilastva treba da rade svoj posao ako nisu i oni u URS. Ne bi me cudilo!

  • Marko

    17:36 // 27. 11. 2012.

    Meni se cini da je ovaj Italnis bankrotirao, kako drugacije objasniti silna odlaganja sa pocetkom izgradnje Aqua parka. Daj boze da gresim, u suprotnom eto nama jos jedna fabrika banana kod banjske rampe!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: