Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 27. 9. 2018.

| Ekonomija

Direkcija: Za sada “Ćurdić” ipak ne povlači autobuse

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
autobus
Razgovori "Ćurdića" i gradske vlasti nastavljaju se naredne nedelje; foto: Facebook/Direkcija za javni prevoz Niš

Iako su u zvaničnom obaveštenju iz Ćurdića rekli da će od sutra, 28. septembra, povući sve svoje autobuse iz saobraćaja u Nišu, jer su nezadovoljni “tretmanom” Direkcije za javni prevoz, u Direkciji kažu da se beogradksi prevoznik predomislio i da se zasad to neće dogoditi.

Najave Ćurdića da će njihovi autobusi sutra "nestati" sa niških ulica, zbog "loše materijalne sitacije" se bar zasad neće obistiniti. Portparol Direkcije Nenad Stanković kaže da još ništa nije rešeno, ali da će ovaj prevoznik još ostati u Nišu i da se razgovori sa njima nastavljaju naredne nedelje.

Voziće ipak sutra, a nastavak razgovora se očekuje u utorak. Ništa, naravno, nije rešeno, ali će sutra ipak da voze - rekao je Stanković.

Podsetimo, zbog “teške materijalne situacije”, jer im Direkcija za javni prevoz Niša ne plaća usluge, prevoznik Ćurdić u obaveštenju upućenom Direkciji i niškim vlastima naveli su da od 28. septembra povlače sve autobuse koji voze na gradskim i prigradskim linijama. U Direkciji su rekli da takav scenario ne bi dočekali nespremni.

Inače, problemi u saradnji između niške Direkcije i Ćurdića koji u Nišu drži nekoliko gradskih i prigradskih linija nastali su pre nekoliko meseci kada je Direkcija odlučila da ovom prevozniku manje plaća usluge prevoza, jer su nove autobuse namenjene Nišlijama poslali u Beograd, zamenivši ih starim.

Mesecima se zbog toga govori o raskidu ugovora, a čitav slučaj je završio i na Privrednom sudu.

Poslednja "čarka" između javnog preduzeća i prevoznika nastala je nakon što je Ćurdić izgubio posao na tenderu Direkcije za još 3 gradske linije, kada su zapretili niškoj Direkciji "da nije sve gotovo".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anastasija Marković

    09:58 // 28. 9. 2018.

    Ne razumem kakva je ovo G.G. firma. U zemljama napredne demokratije da bi neka firma konkurisala, npr. autobuski prevoz, na konkursu, osnovno je da ima dovoljno sopstvenih finnsijskih sredstava kako ne bi zavisili od volje gradskih vlasti, a mešusobna dugovanja ne trebaju biti uzrok da putnici trpe, već ih rešavaju nadležni organi. Drugo, moraju imati sopstvenu garažu sa perionicom vozila.

  • mirjana

    07:39 // 28. 9. 2018.

    prava steta sto nisu povukli autobuse i zna li direkcija kakvi su im autobusi koji saobracaju prema toponici samo sto se neraspadnu a sta radi saobracajna policija sta ceka

  • Mara

    19:48 // 27. 9. 2018.

    Šteta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: