Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 12. 8. 2019.

| Ekonomija

Direkciji za izgradnju Niša vraćaju se radnici i ranija zaduženja

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
direkcija-za-izgradnju-grada.jpg
Dobijaju 20 zaposlenih iz Gradske uprave; foto: arhivska fotografija

Nakon što je pre skoro 3 godine niška Direkcija za izgradnju grada ostala bez oko 100 radnika i u velikoj transformaciji izgubila brojna zaduženja, odlukom Gradskog veća zbog, kako je rečeno, više posla dobiće novih 20 radnika iz Gradske uprave. Novi-stari poslovi Direkcije biće izgradnja, rekonstrukcija i održavanje puteva u Nišu, a plan je da se ubuduće ovo preduzeće osim redovnim održavanjem bavi i investicijama.

Kako je pojasnio direktor Direkcije za izgradnju Niša Nebojša Lović ove promene u preduzeću uslovile su izmene Zakona o putevima. Tako će ubuduće u Direkcija od Sekretarijata preuzeti nadležnosti kao što su uređenje gradskog građevinskog zemljišta, izgradnja, a brinuće i o opštinskim putevima i ulicama.

S obzirom na to da će se Direkcija za izgradnju ubuduće baviti i investicijama i da će imati više posla, kako je rečeno na Gradskom veću, dobiće i nove radnike. Ipak, kažu da nije reč o novozaposlenima, već da će oni koji su dosad te poslove radili u Sekretarijatu za investicije preći u Direkciju.

Povećanje broja zaposlenih sa 30 na 50 zaposlenih u Direkciji za izgradnju grada Niša, uz smanjenje broja zaposlenih u Gradskoj upravi jer se pomenuti poslovi više neće obavljati u Sekretarijatu za investicije - čulo se na Gradskom veću.

Lović je naveo da će ukupni planirani prihodi Direkcije biti veći za 675 miliona dinara - u odnosu na prvobitnih oko 124 miliona biće nešto veći od 800 miliona dinara.

Uvećavaju se povereni poslovi i ukupni rashodi za iznos od 674 miliona, odnosno osnovni rashodi sa 119 miliona na iznos od 793 miliona i ukupni rashodi su 124 miliona na iznos od 798 miliona dinara - rekao je Lović.

Podsetimo, Direkcija za izgradnju bila je reorganizovana krajem 2016. godine, kada je iz nje otišlo stotinak ljudi od tada ukupno 136 zaposlenih, većina u Gradsku upravu. Reorganizacija je bila urađena jer Direkcija više, po zakonu, nije mogla da bude indirektni budžetski korisnik već je morala da posluje tako što će podnositi programe poslovanja i na taj način se i finansirati.

Potom su Direkciji ostale kao nadležnosti - nadzor nad izgradnjom, nad obavljanjem komunalnih delatnosti, izgradnja komunalnih objekata i instalacija i za izgradnju javnih objekata od posebnog značaja za Grad Niš, kao i poslovi upravljača puta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    12:11 // 21. 8. 2019.

    Ne lupajte više gluposti. Nisu krivi radnici nego rukovodstvo koje nema pojma da organizuje posao i koje zbog političkih ambicija ne želi da realno sagleda kakav program direkcije treba da bude. Ti koje su hapsili su politički produžene ruke vlasti. Sad pošto ne umeju da rade sa radnicima koje su politički ostavili jer su podobni za manipulaciju,onda vraćaju inzenjere starog kova da vade stvari

  • Lenols

    14:59 // 13. 8. 2019.

    Niš je Multinacionalni Grad. E sad ako bi se sastojao od Etnički čistih četvrti ličio bi na sistem ljudskih lagera što je suprotno civilizaciji.

  • Ouzo

    16:24 // 12. 8. 2019.

    Ima tu nekih,koji vec,dva tri puta,odlaze u sekretarijat,pa se vracaju,pa opet odlaze...Ekperimentisanje ,zabava,pa ako smo se zeznuli,nikom nista!
    Budzetska neradnicka firma,totalno nepotrebna gradu,na trziste,gospodo,molim!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: