Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 19. 12. 2017.

| Ekonomija

Direktor “Gorice”: Bez veze je da se jedna firma bavi i đubretom i sahranjivanjem

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Novo groblje
Direktor smatra da "Gorica" treba da ostane posebno javno preduzeće; foto: JKP Gorica Niš

Sudbina Javnog komunalnog preduzeća Gorica je u rukama Radne grupe koja treba da odluči da li će preduzeće koje se bavi održavanjem grobalja i konstantno je u finansijskim problemima, biti ugašeno, a ova služba pripojena Mediani. Direktor Gorice smatra da ista firma ne bi trebalo da se bavi čišćenjem grada i sahranjivanjem.

Godinama je Gorica sinonim za finansijski nestabilno preduzeće koje je konstantno u dugovima i čiji radnici su stalno u štrajku. Dosad nije pronađeno rešenje da ovo preduzeće konačno “stane na svoje noge”, iako je bilo nekoliko predloga, a milioni su iz gradske kase i drugih javnih preduzeća "upumpani" u Goricu.

Zato je nedavno formirana Radna grupa koja treba da odluči hoće li ubuduće u Nišu postojati posebno javno preduzeće koje će se baviti pogrebnim uslugama ili će i sahranjivanje, kao jedina nadležnost koja je od 2015. godine ostala Gorici, biti poverena Mediani.

Aktuelni v. d. direktor Igor Novaković kaže da tek slede ozbiljni razgovori o tome i da on ne želi da prejudicira kakva će odluka Grada biti. Međutim, smatra da Gorica treba da ostane posebno javno preduzeće.

Mi ne bismo radili ovde da ne mislimo da treba da postoji posebno javno preduzeće, ne zbog nas, nego zato što u svim većim gradovima postoji posebno preduzeće koje se bavi pogrebnim uslugama. Po meni je malo bez veze da se jedna firma bavi i sijalicama i đubretom i sahranjivanjem, to nisu srodne delatnosti - pojašnjava Novaković.

Podsetimo, Gradsko veće je nedavno formiralo Radnu grupu koja će da odluči šta će biti sa Goricom. Za to vreme, deo radnika je i dalje u štrajku, a njihov predstavnik je dobio upozorenje pred otkaz, između ostalog, jer je javno govorio o malverzacijama u preduzeću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • igor stankovic

    14:26 // 14. 9. 2021.

    vi ste najbolji zato ja xocu da radim kod vas

  • dr Betruger

    20:35 // 20. 12. 2017.

    U prevodu: bez veze je da bude jedan direktor, kada mogu dva. A uz svakog direktora još par sekretarica, kafe kuvarica, vozač i ostala svita - da se zaposli cela naprednjačka kamarila.

  • Naissus

    16:45 // 19. 12. 2017.

    Direktore, napravite konglomerat pa ga napunite naprednjacima. Nije bitno čime se bavite, važno je da "cveta cveće u vaše preduzeće"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: