Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 16. 4. 2019.

| Ekonomija

Direktor KC Niš: Završavamo radove na helidromu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Helidrom KC
Pista za helikoptere uskoro spremna, kažu iz KC; Foto: Vanja Keser

Uskoro bi pacijenti koji su u kritičnom stanju mogli da stižu u niški Klinički centar i helikopterom, ali i da se iz Niša ovom letelicom prevoze u druge ustanove u Srbiji, jer se, prema rečima direktora KC Zorana Radovanovića, završavaju radovi na helidromu.

Kako prenosi RTS, prvi pacijenti bi mogli da se prevoze helikopterom za petnaestak dana, a Radovanović je ovaj trenutak ocenio kao istorijski za Niš. Helidrom Klinički centar Radnici i dalje na helidromu; Foto: Vanja Keser

Došli smo do toga da završavamo radove na izgradnji helidroma. Omogućićemo i prijem hitnih pacijenata u svakom trenutku i transport iz zgrade KC ka Beogradu. Klinički centar u Nišu piše istoriju ovog grada - rekao je Radovanović za RTS.

Direktor KC je kazao da su ekipe Urgentnog centra potpuno spremne za prijem pacijenata koji stižu helikopterom, kao i za slanje ljudi u druge ustanove ovom letelicom sa piste koja se nalazi uz prugu, iza nove zgrade Kliničkog.

Skoro 4 godine u saradnji sa Direkotratom za civilni vazduhoplov i Ministarstvom zdravlja smo kompletno ekipe edukovali, obučili, opremili na čelu sa dr Miodragom Lazićem iz Urgentnog centra. One su spremne i za ulazak u helikopter u slučaju uvoženja pacijenta, za prijem pacijenta iz letelice. Tako da smo spremi u potpunosti, mislim da ćemo odgovoriti zadatku - dodao je Radovanović.

Da je helidrom sertifikovan i projektovan po evropskim i svetskim standardima kazao je Petar Miosavljević sa Saobraćajnog fakulteta u Beorgadu.

Inače, iz Kliničkog centra skoro tri nedelje nisu odgovorili na pitanja Južnih vesti o dinamici izgradnje helidroma, da bi danas o tom projektu govorili za RTS. Ovo nije jedina tema o kojoj izbegavaju da odgovaraju na novinarska pitanja. Ćute i o poseti finansijske inspekcije, konkursu za zapošljavanje radnika, aparatu koji ne radi i mnogim drugim temama koje novinari Južnih vesti žele da otvore.

Podsetimo, Klinički je počeo da traži graditelje helidroma septembra prošle godine, a u tenderu je bilo navedeno da će izgradnja koštati 15,5 miliona dinara. Izgradnja piste za helikoptere je najavljenja decembra 2017. kada je i otvorena nova zgrada KC u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lokal patriota

    09:00 // 17. 4. 2019.

    Helidrom ima i Vojna bolnica.Ima i VMA,pa su hteli da slete na Surcin.

  • superhik

    07:06 // 17. 4. 2019.

    Jel keramicar vozi helikopter?

  • Nišlija92

    00:17 // 17. 4. 2019.

    Sada se s' nestrpljenjem očekuje prva situacija gde sleće helikopter s neke intervencije, pa da dotrče ministri zdravlja, vojske, gradonačelnik i ostala bulumenta da se slikaju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: