Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 3. 7. 2018.

| Ekonomija

Direktor niškog aerodroma: Nije daleko milion putnika

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Budućnost aerodroma i dalje neizvesna; Foto: M.Z./J.V.

Iako ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ni niški naprednjaci ne veruju da Aerodrom “Konstantin Veliki” može dostići milion putnika, direktor niške vazdušne like Vladica Đurđanović tvrdi da će ove godine dostići brojku od 400.000 putnika, a da ni famozna brojka od milion putnika koja bi možda mogla da ugrozi dogovore države i Vansija, “nije daleko”.

Niški aerodrom poklonjen je državi, direktor Đurđanović čeka da mu gradska skupština potvrdi smenu, mnogi se pitaju kakva je budućnost niške vazdušne luke, ali Đurđanović tvrdi da Aerodrom “Konstantin Veliki” raste.

Broj prevezenih putnika sa niškog aerodroma u prvoj polovini 2018. godine je 174.118 , navodi Đurđanović i naglašava da je to 16% više nego u istom periodu prošle godine.

Samo ovim trendom prelazimo 400.000 putnika ove godine. A tek nas čeka Beč tri puta nedeljno. Šta mislite da li je milion daleko? Sa ovim zaposlenima nije! - tvrdi Đurđanović.

Đurđanović nije odgovorio Južnim vestima kada misli da će aerodrom dostići milion putnika, ali svoje komentare iznosi preko društvenih mreža.

Oko brojke od milion putnika najviše su se lomila koplja u proteklih 3 meseca, od izbijanja afere aerodrom, jer je pomoćnik ministra saobraćaja Zoran Ilić potvrdio da u ugovoru sa Vansijem za koncesiju beogradskog aerodroma postoji limit za lokalne aerodrome.

Ali, ugovor sa Vansijem i dalje je tajan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdio je da u najboljem slučaju, niški aerodrom može da dostigne oko 770.000 putnika do 2027. godine.

Ipak, najtvrđi u pesimizmu o projekcijama rasta putnika je šef odborničke grupe SNS i bivši gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Za njega je i četvrt miliona putnika nerealno, a kamoli milion.

To je kao kad bi ja napravio projekciju da ćemo raditi godišnje 1500 infarkta, to je nemoguće, nema 1500 infarkta u regionu. Ne možemo mi doći ni do 750.000 putnika, zato je taj rast broja putnika do milion po mom mišljenju naučna fantastika - rekao je tada Perišić.

Podsetimo, niški odbornici poklonili su aerodrom državi 29. juna, a opozicija i organizacije su upozoravale da je jedan od razloga preuzimanja niškog aerodroma od države - kontrola njegovog razvoja. Vansi ima učešće u koncesiji prištinskog aerodroma, a država mora da se konsultuje sa ovom francuskom kompanijom ako neki lokalni aerodrom pređe milion putnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ...???

    08:53 // 8. 7. 2018.

    Pa zar nije smenjen Đurđanović.!!!

  • Dr. J

    11:26 // 4. 7. 2018.

    Do sad je Djurdjanovic cutao, sve se nadao da ce da i dalje bude disha :)
    Perisicu, razumes se ti u infartke, ali u avionski saobracaj, ko Marica u ...

  • Miki

    09:45 // 4. 7. 2018.

    Evo već su počeli sa otkazivanjem letova.Juce Memingem,sada će da nastave.Pa će da kažu da mora da zatvore aerodrom zbog renoviranja i to nam je kraj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: