Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 21. 3. 2018.

| Ekonomija

Direktor se žalio na Rešenje Ministarstva o vraćanju radnika na posao

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Radnici u otkaze dobili zbog, navodno, nezakonitog štrajka; foto: Lj.M.

Nakon što su 3 od 4 otpuštena radnika i članova sindikata prokupačke Turističke organizacije Rešenjem Ministarstva rada, dok traje sudski spor, vraćeni na posao sa koga su otpušteni zbog navodno nezakonitog štrajka, direktor je, i pored konačnog Rešenja protiv koga žalba nije dopuštena, podneo zahtev za ponavljanje postupka jer je to, tvrdi, u skladu sa zakonom.

Komentarišući zahtev direktora Turističko-sportke organizacije Bratislava Lukića, predsednik Nezavisnog sindikata TSO Vanja Stojanović ističe da je više nego očigledno da se želi nastaviti sa pritiskom i tenzijama kojima su radnici izloženi. 2 Jasno resenje ministarstva za rad U Rešenju jasno navedeno da je konačno i da žalba nije dopuštena

Ma šta poslodavac radio, neće uspeti da uguši našu sindikalnu borbu i slobodu govora. Zahtevamo da predsednik Opštine Aleksandar Simonović stane u zaštitu radnika i sankcioniše direktora Lukića jer je nesposoban da vodi ovu ustanovu. Takođe, tražićemo i od šefice Inspekcije rada da sankcioniše inspektora Lakićevića jer smatramo da nije odgovorno radio svoj posao, što je na kraju krajeva utvrdila i viša instanca, odnosno Ministarstvo – dodao je Stojanović.

On pojašnjava da lokalnim moćnicima nikako ne ide u prilog rešenje Ministarstva i odluka da se isterani radnici, koji su organizovali zakonski štrajk upozorenja, vrate na posao.

Ovim postupkom se vraća vera u nadležne državne organe, ali i pokazuje da lokalni korumpirani moćnici, koji jedino zastupaju interes stranke i lični interes, nisu iznad zakona – rekao je Stojanović.

Sa druge strane, direktor TSO Bratislav Lukić nije želeo da komentariše optužbe sindikalaca, ali je potvrdio da je uložio zahtev za ponavljanje postupka.

Moja zakonska obaveza je da štitim interes firme i u skaldu sa tim sam zatražio da se ponovo sve preispita jer smatram da je bilo grešaka prilikom prethodnog rešenja – prokomentarisao je Lukić.

Inače, tri od četiri radnika i članova štrajkačkog odbora su pre nekoliko dana Rešenjem Ministarstva rada vraćeni na posao, ali jedna radnica koja je otpuštena sa njima, po istom osnovu, još nije dobila rešenje kojim se vraća na posao, zbog čega je njen advokat uputio dopis Ministarstvu za pojašnjenje zašto i ona nije dobila rešenje kao njene kolege.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: