Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 28. 3. 2013.

| Ekonomija

Distribucija i policija zajedno protiv lopova

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
490x370-brojilo.jpg

Za samo jedan dan u Nišu je otkriveno više od 100 "neispravnih" električnih brojila, koja su bila podešena tako da umanjuju realnu potrošnju struje, saopšteno je iz Jugoistoka.

Reč je o brojilima za koja u elektrodistribuciji tvrde da su softverski podešena da prikazuju manju potrošnju i koja se kao takva i prodaju.

- Pronađena brojila prikazivala su samo trećinu ili samo četvrtinu utrošene struje - pojašnjavaju u ovom preduzeću.

U Jugoistoku kažu da je u toku zajednička akcija koja se realizuje u saradnji sa policijom, kako bi bila suzbijena krađe struje i pronađena neispravna brojila. 

- Podvlačimo da je "Jugoistok" najozbiljniji u nameri da stane na put svima koji kradu električnu energiju i tu svrhu upotrebiće sva zakonski dozvoljena sredstva (isključenje sa mreže, podnošenje krivične prijave) a oni kojima struja bude isključena, moraće da plate, pored ukupnog duga i troškove ponovnog priključenja na mrežu - piše u saopštenju.

 

Iz ovog preduzeća su pozvali sve građane koji sumnjaju da im brojilo ne meri pravilno utrošenu električnu energiju da to odmah prijave Elektrodistribuciji Niš i predaju brojilo na kontrolu, kao i one koji veruju za nekog kupca da krade struju da to prijave na broj telefona 0800 018 000 (besplatan poziv).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • danijel milanovic

    18:46 // 20. 1. 2015.

    ko mi moze pomoci i reci kome treba da se zalim jer distribucija Zitoradje ocigledno vara i nece da zameni strujomer na banderi koji krade,struju sam placao po 3000 din mesecno a sad po 10.000din

  • Zoran Rajković

    13:18 // 4. 4. 2013.

    ne gospođo nije ih briga ja plaćam zadnjih 5 godina račune za struju koji su po svim zakonima zastareli ne oni dolaze sa nalogom za isključenje ne obaziraju se na zakon o obligaciji jer im je apelacioni sud dao zaštitu od tižbi nalažući osnovnim sudovima da takve tužbe odbacuju

  • LIDIJA

    21:52 // 2. 4. 2013.

    Ja po racunu za struju dugujem 15000 i danas dosli da me iskljuce, to je potrosnja za dva meseca posto u zgradi nema grejanja a i nemam druge mogucnosti nego grejanje na struju, ne radim , imam dvoje dece koju skolujem, a suprug prima platu 30 hiljada jos je i opterecena kreditima , ali to niko ne pita, struju seku samo onima koji placaju, od onih sto ne placaju su odavno digli ruke,mislim da je sramota da mi svakog meseca dolaze na vrata ,masuci opomenom za iskljucenje, pa vide valjda da svakog meseca uplatim koliko mogu, ali to njih nije briga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: