Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 7. 11. 2018.

| Ekonomija

Đilas: Brnabić da objasni kako to da “Kopernikus” vredi više od PKB

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
dragan đilas 15 minuta
Oštra pitanja Brnabićevoj; Foto: JV

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas javno je upitao Vladu Republike Srbije i kompaniju Telekom, čiji je država većinski vlasnik, kako je moguće da jedan kablovski operater u Srbiji bude plaćen čak 190 miliona evra i da vredi skoro duplo više od PKB-a ili od RTB Bor, misleći na skorašnju prodaju kablovskog operatera Kopernukus technology Telekomu. Đilas pita i kako to da se državne pare uplate na ofšor račune na Kipru.

Jedan od osnivača SzS pozvao je premijerku Srbije Anu Brnabić da objasni kako jedan kablovski operater, koji je nekada bio u vlasništvu brata poverenika niškog odbora SNS, čiji su godišnji prihodi svega 17,3 miliona evra i dobit 1,5 miliona evra, vredi skoro duplo više od PKB-a koji ima 17.000 hektara najplodnijeg zemljišta sa 700 km kanala za navodnjavanje, ogromnom mehanizacijom, silosima, laboratorijama.

Ovu kupovinu koja je uzburkala medijsku i političku scenu Srbije, Đilas je uporedio i sa nedavnom kineskom akvizicijom RTB Bora.

Gospođo Brnabić, kako je moguće da jedan kablovski operater vredi više od celokupnog RTB Bor za koji kineska kompanija ZI Jin ima obavezu da u prvoj godini kroz dokapitalizaciju, dakle kroz plaćanje sebi samima, a ne državi Srbiji, uplati svega 85 miliona evra? Obaveštavamo Vas i Vladu, ukoliko niste upoznati: dok Telekom daje ponude za kupovinu TV Prva i O2, sprema se prodaja MSK Kikinda za cenu od desetak miliona evra, iako ova kompanija na računu u ovom trenutku ima duplo više novca - upitao je Đilas.

U ime Saveza za Srbiju, Đilas je poručio da će svi oni koji prljavim mahinacijama otimaju imovinu svih građana, odgovarati pred zakonom i najavio je nacionalizaciju.

Javno obaveštavamo sve učesnike ovakvih mahinacija da će sva imovina ovako oteta građanima Srbije, posle smene ove štetočinske vlasti biti nacionalizovana i da će svi akteri biti predmet istrage nezavisnih tužilačkih i pravosudnih organa - napominje Đilas.

Podsetimo, akcionarsko društvo Telekom Srbija, koje je u većinskom vlasništvu države, otkupilo je kablovskog operatera Kopernikus, čiji je jedan od vlasnika Srđan Milovanović rođeni brat poverenika niškog SNS Zvezdana Milovanovića. Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić, ali i mnogi drugi stručnjaci, ovakav potez ocenjuje kao još veći “upliv” države u privatne medije, a samim tim i njihovu kontrolu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ekvador

    11:55 // 9. 11. 2018.

    Saljite ih u ambasadu Ekvadora,tamo prave tim.

  • Anonimus

    11:39 // 9. 11. 2018.

    Da objasni kako to starci od 70 godina u drugim zemljama sede za racunarom i rade bolje nego nasi tridesetogodisnjaci. Jel'mi to nesto u Srbiji krijemo pa nije svima dostupno.

  • Лесков Врр

    21:00 // 8. 11. 2018.

    Ђиласову политику нити поштујем нити подржавам,ма за њега не би гласао НИКАД,али ако је ово што говори ИСТИНА,а има основа да јесте,онда на следећим изборима нећу да гласам његову листу - ма нећу ни да изађем на изборе јер у окупираној држави на изборе излазе само...........

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: