Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 8. 9. 2017.

| Ekonomija

Dogodine novi sjaj za stare niške hotele

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
ambasador
Radovi na Ambasadoru uveliko u toku: Foto: JV

Rekonstrukcija 2 simbola centra Niša, hotela "Park" i "Ambasador", kako kažu vlasnici, biće završena naredne godine. Obnova "Parka" planirana je do kraja ove godine, a otvaranje "Ambasadora" u maju 2018. Najavljeno je da će biti zaposleno ukupno 200 novih radnika.

Niš bi 2018 mogao da reši jedan od gorućih problema u razvoju turizma, nedostatak velikih hotela. Nakon mnogo godina i neuspelih privatizacija, "Park" i "Ambasador", po najavama vlasnika, otvoriće vrata svojih soba, restorana i bašti.

Vlasnik Parka Andrija Radojčić nije precizirao da li će obnovljeni hotel imati 4 ili 5 zvezdica, a rekao da će radovi ukupno koštati 5 miliona evra.

Želim da vratim stari duh Niša, nekadašnju Zumbul baštu u kojoj će Nišlije uživati u starogradskoj i evergrin muzici. Želim da ovde rade mladi ljudi iz ugostiteljtsva i turizma, a ne da odlaze u inostranstvo - kaže Radojčić.

spacentarpark Budući spa - centar u hotelu Park; Foto: JVOn je naveo da će novi "Park", između ostalog, imati spa centar, balsku dvoranu, etno restoran, 4 konferencijske sale za 300 ljudi, vidikovac sa panoramskim pogledom i solarne i foto-panele na krovu.

Za razliku od "Parka", gde se ne zna koliko će imati zvezdica, vlasnik hotela "Ambasador" Ivan Spasić tvrdi da će oni zasigurno imati 5 zvezdica, sa “preko 30 bodova iznad potrebne norme”. terasaambasador Pogled sa terase budućeg restorana u Ambasadoru; Foto: JV

Radimo kompletnu adaptaciju hotela, otvaranje očekujemo u maju 2018. Ambasador će imati duplo manje soba nego pre, jer smo od dve pravili jednu, imaće 58 soba od tridesetak kvadrata, 10 apartmana od 50 kvadrata i 2 predsednička apartmana od 85 kvadrata. Imaće i 2 konferencijske sale, 2 restorana sa terasom, spa centar i baštu - kaže Spasić.

Problem parking biće rešen, navodi Spasić, jer će biti izgrađen iza hotela površine 7,3 ara za 30 vozila.

bulatispasa Gradonačelnik sa rukovodstvom "Ambasadora"; Foto: JVGradonačelnik Darko Bulatović, koji je obišao danas radove, istakao je da je "Ambasador" dobio upotrebnu dozvolu posle 50 godina i da predstavlja šansu za razvoj Niša, kao regionalnog centra.

Ova 2 kultna mesta, 2 značajna mesta, po kojima se i grad inače prepoznavao decenijama unazad, već od sledeće godine dobijaju novo ruho, i ne samo to, već i neophodan sadržaj koji je potreban gradu kao što je naš - kaže Bulatović.

Vlasnici oba hotela najavili su da će biti zaposleno po 100 ljudi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    13:56 // 22. 2. 2019.

    Dali se zna kada je zaista otvaranje? Maj 2018 bese....

  • Realan covek

    11:20 // 11. 9. 2017.

    Drago mi je sto ce se ponovo aktivirati Ambasador i Park,barem da im se sredi fasada da ne ruzi grad.Nije mi jasno zasto se ne aktiviraju Ozren i Partizan u N.Banji jao i Nais,pa ta 3 hotela su rudnik zlata.Nazalost nema strucnih kadrova koji bi napravili plan u dovodjenju turista,a grad ima takve potencijale.Bio bi zadovoljan da predjemo N.Sad po gostima pa polako da se to godinama povecava

  • Nišlijaa

    08:05 // 11. 9. 2017.

    Ovo je dobra vest, AMbasador i treba da se renovira, do sada je bio ruglo u cenrtu grada. Ali kako ce imati 5 zvezdica, kada nema parking i bazen.Priča se i da ce mu grad dati parking kod trvdjavskog mosta...I nadam se da plata nece biti ispod 300 eura, da se bar moze preziveti...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: