Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 22. 5. 2023.

| Ekonomija

Dok hoteli u Niškoj Banji stoje zapušteni, predsednik Opštine najavljuje nove

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Hotel Srbija-Niška Banja-foto-M. J
Dušan Živković najavljuje novi hotel pored “Srbije”; foto: M. J.

Zbog sve izvesnijeg završetka radova na izgradnji akva-parka u Niškoj Banji, mnogi investitori su zainteresovani za kupovinu privatnih i državnih parcela na kojima će graditi hotele i ugostiteljske objekte, rekao je predsednik Niške Banje Dušan Živković. Kako on ističe, jedan investitor će graditi novi hotel pored zapuštenog hotela Srbija.

202407148_485172809225888_4499879199643395960_n Ruinirani i nakon prodaje; foto: T. T. Dok su hoteli u Niškoj Banji ruinirani, bez krova, okruženi srčom i iscrtan grafitima i nakon prodaje, predsednik Gradske opštine Niška Banja je za televiziju Zona plus rekao da investitori već kupuju parcele na kojima će graditi nove hotele, a jedan od njih naći će kod hotela Srbija.

Zbog sve izvesnijeg završetka radova na izgradnji akva parka u Niškoj Banji, u okviru kojeg su izgrađena već tri objekta, mnogi investitori se interesuju za kupovinu privatnih i državnih parcela na kojima će graditi hotele i ugositetljske objekte. Jedan investitor, dobio je kompletnu dokumentaciju za ispitivanje zemljišta i radi na dobijanju građevinske dozvole 100 metara od hotela Srbija u samoj centralnoj zoni - kaže Živković.

Što se tiče hotela koji su napušteni, Živković je rekao da se radi na pripremi izgradnje hotela Srbija, Ozren i Partizan, ali da zbog “ličnih interesa” dokumentacija za njih nije završena.

Još nemamo dokumentaciju do kraja dovedenu jer postoje lični intresi onih koji su trebali da daju saglasnost i da sve to bude brže, ali Grad radi na tome da se pronađe rešenje. hotel Srbija možda počne ove godine da se radi, a Partizan i Ozren su na drugostepeno odlučivanje u Republičkom geodetskom zavodu i očekujem da će niški katastar, gradsko pravobranilaštvo i Uprava za imovinu da pronaći rešenje za ove hotele. Uz to restoran pored Ozrena ima novog vlasnika i on jedva čeka da se reši dokumentacija - istakao je Živković.

Dodao je da je u planu i uređenje Koritnjaka i da postoji interesovanje prizatnika za ulaganja u njegov razvoj, ali da u i vlasnici privatnog smeštaja šire svoje kapacitete jer sa izgradnjom akva parka očekuju više gostiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mima

    07:54 // 2. 8. 2023.

    Niska Banja ima samo lepu prirodu a sve ostalo je napusteno i zapusteno. Akva park je stimulans za gradnju ? Sramota? Banja nema status banje i to nikog nije briga. Otkupljeni hoteli svedoce o nekom lepom vremenu i bahatosti sadasnjeg. Kada su prodati divno a ruirani hoteli morao je da postoji rok za obnovu a ako se ne ispuni oduzeti ih. Samo na jednom mestu moze da se popije kafa!! Jadno!!!

  • Tihi i prle

    07:52 // 23. 5. 2023.

    Najveći uspeh je posipanje ulica grebanim asfaltom i bilo je par asfalta po selima,Sićevo. Ostalo ništa, jako malo i bez stila. Nijedan velik projekat

  • Banjac

    01:01 // 23. 5. 2023.

    Prošetaj se Dusane do javnog WC pa onda pričaj o hotelima,akva parkovima,investitorima...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: