Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 22. 12. 2023.

| Ekonomija

Dokapitalizacija niške "Tržnice" sa 20 miliona dinara, kažu ulažu u stare i nove pijace

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
otc 2
Nehigijena i nestabilni limovi koji čine deo “krova” Otvorenog tržnog centra u Nišu glavni su problem, kažu zakupci; foto: JV / Tamara Radovanović

Kako bi se opremila rekonstruisana pijaca "Krive livade" i krenulo sa pripremom izgradnje poslovno-trgovinskog kompleksa u Novom Selu, niška JKP Tržnica je, kako piše u zvaničnim dokumentima, zatražila od Grada Niša još 20 miliona dinara i taj novac će, nakon odobrenja Skupštine, njima biti na raspolaganju kroz dokapitalizaciju, odnosno povećanje osnovnog kapitala.

U zahtevu za povećanje osnovnog kapitala iz ovog javnog preduzeća kažu da traže dokapitalizaciju "imajući u vidu aktivnosti koje ovo preduzeće sprovodi u cilju rekonstrukcije i modernizacije pijaca".

Neophodno je da Grad Niš izvrši dokapitalizaciju kako bi po završteku radova na pijaci Krive Livade preduzeće opremilo pijacu sa novim tezgama i pijačnom opremom, a Grad Niš dobio moderan pijačni prostor sa raznovrsnim sadržajem u ovom delu grada - stoji u obrazloženju.

Objašnjavaju da se planira izgradnja poslovno-trgovinskog kompleksa na području Novog Sela i da je potrebno je da se uradi eksproprijacija zemljišta za šta je neophodno planirati približno 100 miliona dinara.

Gradsko veće je prihvatio ovaj zahtev, a Skupštini Grada je predloženo da osnovni kapital Tržnice uveća za 20 miliona dinara iz budžeta Niša. Odbornici će o ovome odlučivati na sednici koja je zakazana za 26. decembar.

Ukupan kapital ovog preduzeća, nakon uvećanja, biće 91 milion dinara.

Kako navode iz Tržnice, ovo preduzeće je kreditno zaduženo 60 miliona dinara namenskim kreditom koji je utrošen na opremanje nove pijace na Panteleju i delimično za potrebe izvođenje pripremnih radova na pijaci Krive Livade.

Podsetimo, u toku je rekonstrukcija pijace "Krive livade" na bulevaru, očekuje se i dugonajavljivano otvaranje pijace na Panteleju, iako još traje sudski spor između Grada Niša i građana koji tvrde da su to njihove parcele. "Cvetne pijace" više nema, a OTC gde su mnogi prodavci preseljeni propada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    21:01 // 22. 12. 2023.

    Dzabe je sve, dno dna je blizu ! Ne domacinsko poslovanje, partijasenje, unistavanje postenih sindikata, kuppvina auta i budjavog limuna, bahatost...

  • Kalimero

    11:48 // 22. 12. 2023.

    Kako da ne pomislim da se ne peru pare, kako da ne sumnjam da novac poreskih obveznika ne zavrsava u licne dzepove.Pa malo li bam je sto ste dobili 40.000 pa sad bi i 20 miliona. Obecali ste krov u decembru na bulevarskoj. Sledece nedelje je 2024 a krov gde je? Milicu kandiduj se da se ovo ocisti iz Nisa jer postaje nemoguce vise gledati licne interese

  • Dr Teodora

    11:44 // 22. 12. 2023.

    Propalo JKP u propalom Gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: