Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 3. 4. 2015.

| Ekonomija

Domaći i turski investitor zainteresovani za "Prvi maj"

Autor:M. PenčićIzvor:Južne vesti
prvi maj
Da li će mašine ponovo da šiju?; Foto: Arhiva JV

Za kupovinu fabrike „AHA Mura Prvi maj“ iz Pirota javili su se predstavnici firme „Dansi“ iz Leskovca koji su i Ministarstvu privrede dostavili pismo o namerama, saopšteno je iz ove fabrike. Zainteresovani i Turci.

Državni sekretar iz Ministarstva privrede, koje je preuzelo na sebe rešavanje problema u pirotskoj firmi, trebalo bi da se sastane sa vlasnikom „Dansi“-ja. Inače, kako je potvrdio Ljubomir Sotirov, rukovodilac kadrovske službe u „AHA Muri Prvi maj“, vlasnik ove firme je iz Srbije i već poseduje svoju fabriku za proizvodnju konfekcije.

- Potencijalni kupac je zainteresovan da proizvodi muška odela za kupce iz Italije, Švajcarske i Amerike u kapacitetu 30.000 do 50.000 odela mesečno. Očekujemo ubrzo i odluku turskog investitora, koji je nedavno obišao pogone u Pirotu - rekao je Sotirov.

U saopštenju iz fabrike je navedeno i da Ministarstvo privrede intenzivno radi na pronalaženju rešenja za sve zaposlene u "AHA Mura Prvi maj“, a od radnika se u ovom trenutku traži strpljenje.

Saopštenjem su se oglasili i reprezentativni sindikati u fabrici, koji podržavaju aktivnosti rukovodstva fabrike i resornog ministarstva u pronalaženju investitora koji će radnike ponovo vratiti u proizvodne pogone.

"AHA Mura Prvi maj” ima oko 1.300 zaposlenih, koji ne rade skoro godinu dana i nisu im overene zdravstve knjižice. Problemi pirotskih tekstilaca počeli su prošle godine, kada je “Mura” iz Slovenije, koja je kupila fabriku pre par godina, otišla u stečaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    12:34 // 6. 4. 2015.

    Pitanje je prikaza ponude obe zanteresovane firme, a ostaje i pitanje odgovornosti radničkih sindikata za informisanje konfekcionara o zainteresovanim firmama. Smanjiti neizvesnost je pomoć - učinite.

  • Dosta je bilo - Niš

    11:04 // 3. 4. 2015.

    Prethodna privatizacija sa Murom prošla je katastrofalno - slupane su državne pare kroz subvencije, a sve je propalo.
    Kako da znamo da ovaj put neće to isto da se dogodi ako je princip opet isti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: