Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 8. 11. 2022.

| Ekonomija

Drugi rebalans u Vranju, budžet uvećan za 95,6 miliona dinara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Zgrada Opštine - Vranje
Prihodi i primanja projektovani na 3,08 milijardi; foto: M. D.

Zbog rasta cena energenata na tržištu, povećanja kamatnih stopa i subvencija za javni prevoz, kao i veće cene kapitalnih projekata, vranjski većnici usvojili su drugi rebalans budžeta u ovoj godini kojim se on, u odnosu na prethodni, uvećava za 95,6 miliona dinara.

Obrazlažući najnoviji budžet, većnik za finansije Bojan Kostić kaže da su sada prihodi i primanja projektovani na 3,08 milijardi dinara, a rashodi i izdaci 3,2 milijarde pa će deficit iznositi 161,4 miliona dinara.

Deficit se najvećim delom pokriva iz neutrošenih sredstava iz prethodne godine, oko 128 miliona dinara, a 33 miliona se odnose na sredstva iz kredita, koja su se koristila za izgradnju vrtića u naselju Raška i izgradnju vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica - kaže Kostić.

Prema njegovim rečima, Grad je ove godine izdvojio oko 120 miliona dinara iz budžeta za rekonstrukciju i uređenje pojedinih vrtića Predškolske ustanove “Naše dete” i to je rekord u odnosu na prethodni period.

Podsetimo, prvim rebalansom budžeta prihodi i primanja bili su projektovani su 2,9 milijardi dinara, a rashodi na 3,1 milijardu.

Kako je tada objasnio Kostić, ova godina je teška zbog cena energenata, što je dovelo i do promene priorioteta, pa će neke kapitalne investicije biti odložene do sledeće godine - rekonstrukcija Sportskog centra i uređenje platoa između ulica Generala Belimarkovića i kralja Stefana Prvovenčanog.

Inače, Grad na osnovu kredita duguje 670 miliona dinara, a većnici su doneli odluku da se rok otplate postojećih kredita produži.

Očekivanja su da se obezbede bolji uslovi za otplaćivanje kredita tako što će se produžiti rok otplate starih i na taj način smanjiti godišnje obaveze za servisiranje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: