Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 10. 2. 2015.

| Ekonomija

Država ne odustaje od stečaja “MIN Lokomotive”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Akter
lokomotiva-stecaj.jpg
Radnici odustali od blokade, nadaju se najboljem; Foto: N1

Nakon sastanka zaposlenih u niškoj “MIN Lokomotivi” i predstavnika u Ministarstvu privrede rešenja i dalje nema. Država bi da realizuje svoje planove o stečaju, dok radnici i dalje očekuju posao.

Dragan Stevanović, sekretar Ministarstva rekao je da država ne odustaje od stečaja 188 preduzeća među kojima je i “MIN Lokomotiva”.

Proces privatizacije i stečaja treba privesti kraju kako bi se na najbolji mogući način sagledao položaj radnika kroz socijalne programe i otpremnine - rekao je Stevanović.

Kako kaže sa predstavnicima “MIN Lokomotive” je postignut pomak, pre svega u razumevanju postupaka države, ali i sagledavanja njihovog problema.

Imali smo težak i naporan sastanak sa predstavicima “Lokomotive” iz Niša. Mislim da smo otklonili nedoumice koje su postojale i da više nema nerazumevanja oko stanja i stastusa ove firme - pojasnio je Stevanović.

ministarstvo Sastanku u Ministarstvu prisustvovali i gradonačelnik Niša i njegov zamenik; Foto: ni.rsSekretar dodaje da će razgovori biti nastavljeni sledeće nedelje u Nišu, ali da “misli da su radnici ubeđeni da država ima najbolju nameru”.

Radnici su odustali od njavljenih štrajkova i blokada. I pored toga što nema konačnog dogovora, od sastanka u Nišu očekuju mnogo.

Naredne nedelje sastaćemo se ponovo radi donošenja konačnih odluka, kako o stečaju, tako i o našem poslu za Železnice Makedonije. Do tada će oni još jednom razmotriti ekonomsku održivost “Lokomotive” - kaže Bojan Petrović, predsednik Samostalnog sindikata “MIN Lokomotive”.

Još nije precizorano kada će sastanak biti održan, a radnici veruju da posao sa Makedoncima nije izgubljen iako je danas poslednji rok za predavanje garancija.

Podsetimo, zaposleni u ovom preduzeću su se pobunili kada se njihova firma našla na spisku 188 nekada društveni preduzeća iz Srbije koja idu stečaj. Na takvu reakciju ih je podstakla činjenica da su nekoliko dana pre ove odluke države ugovorili posao vredan 5,2 miliona evra

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    16:00 // 18. 2. 2015.

    Ma ljudima je jasno od "Popovca", kuda vode "privatizacije" a kuda ide novac, kao i šta mu znači "socijalni program". Samo nije jasno, zašto ništa "ne preduzima" protiv nacionalnih neprijatelja!!!

  • Ana

    17:20 // 17. 2. 2015.

    Ako je tačno da su garancije oko 250 000 evra, organizovati humanitarnu akciju za fabriku, u inat drzavi. Lokomotiva da propadne, a Srbija da popravljala vagone u inostranstu. Domaćinski.

  • nis

    19:00 // 14. 2. 2015.

    Pa kad nije fabrika pri bg da se sacuva no u nis tamo daleko sram vas bilo niski politicari siriza nama treba

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: