Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:49, 23. 10. 2018.

| Ekonomija

"Država nema ni obavezu ni plan za ulaganje u niški aerodrom"

Autor:M. Z.Izvor:Danas, Južne vesti
aerodrom
Aerodrom čeka svoju sudbinu; Foto: M.Z./J.V.

Ne postoje pisane garancije kojima je država preuzela obaveze prema niškom aerodromu nakon što ga je preuzela, naveli su iz Vlade Srbije, a ne postoji ni plan za ulaganje u Aerodrom “Konstantin Veliki” u narednoj godini. Takođe, ne postoji ni dokument koji garantuje da neće biti smanjenja radnika, kao ni strategija ili plan u kojem se navodi koje će nove linije biti otvorene.

Kako piše list Danas, iz Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture odgovorili su ovom listu na zahtev da im se dostavi dokument u kojem je konkretno navedeno koje obaveze Republika, odnosno Vlada preuzimaju u vezi sa niškim aerodromom.

Takav dokument ne postoji - odgovorili su iz ministarstva, a prenosi Danas.

Ne samo ovaj, već kako piše Danas, Ministarstvo saobraćaja kaže i da „ne poseduje“ sopstveni predlog budžeta za 2019. godinu iz kojeg se može videti koliko novca građana se planira za ulaganje u nišku vazdušnu luku 2019.

Obrazloženje Ministarstva koje vodi Zorana Mihajlović jeste „od Ministarstva za finansije još nije dobilo instrukciju za predlaganje budžeta za sledeću godinu“.

Danas prenosi i da je Ministarstvo kratko odgovorilo gde je strategija i plan za nove linije i pisana garancija za ostanak radnika.

Ne postoji - odgovorilo je ministarstvo Danasu.

Sva obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Zorane Mihajlović o ulaganju i razvoju niške vazdušne luke posle poklanjanja, kako zaključuje Danas, jesu usmena, a garancija nema. Ovo je novi obrt u višemesečnim polemikama između predstavnika vlasti i protivnika poklanjanja aerodroma o tome koje je obaveze država preuzela.

Podsetimo, niški aerodrom je nedavno prešao u vlasništvo Republike i pored negodovanja jednog dela Nišlija i brojnih protesta protiv poklanjanja aerodroma. Krajem septembra Wizz air je saopštio da ukida let za Malme sa niškog aerodroma, što je dovelo do bure u javnosti, na koju su iz Ministarstva saobraćaja reagovali saopštenjem da je to odluka avio-kompanije, te da će Vlada uložiti 180 miliona dinara u "Konstanin Veliki" do kraja 2018. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sava

    12:51 // 24. 10. 2018.

    Nisu krivi botovi vecnici sto su glasali,krive su nislije sto su na izborima za takve glasali,sada se ne zalite.

  • Неко из масе

    11:08 // 24. 10. 2018.

    Нема потребе да се правимо да је ово неко велико изненађење. Сви су знали какав ће исход ове приче бити на крају. Питање је да ли ће неко да се буни и зашто неће?

  • Ako je tačno, onda

    10:28 // 24. 10. 2018.

    Smestili su nam ga, onako, po srpski, da ne osetimo. Ili, barem ne iz prve. Jesmo li mi /Nišlije/ slepci, ili Oni, ili pak neko treći? Bilo kako bilo, sve se čini da će pripadnici MUP-a noćiti u hali Čair.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: