Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 13. 7. 2020.

| Ekonomija

Država prodaje Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Specijalna bolnica Vranjska Banja
Početna cena je 870.304 evra; foto: Gradska opština Vranjska Banja

Državna Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji - stacionar, ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 870. 304 evra, a u ponudi je skoro 4.000 kvadrata zemljišta, saopštili su iz Republičke direkcije za imovinu. Potencijalni vlasnici ponude mogu dostaviti u naredne dve nedelje, do 28. jula.

Kako piše na sajtu Direkcije za imovinu, pored zgrade Specijalne bolnice na više od 2.000 kvadrata, u ponudi je i zgrada ugostiteljstva Kičer na 1.204 kvadrata, a u sklopu kompleksa se prodaju i tri pomoćna objekta na više od 300 kvadrata, kao i zemljište površine 3.924 kvadrata.

Pravo učešća na oglasu imaju sva pravna lica koja otkupe Prodajnu dokumentaciju, uplate depozit i ispune sve uslove oglasa. Predmet prodaje se otuđuje u postojećem - “viđenom” stanju, bez prava kupca na naknadne reklamacije. Kupac se obavezuje da preuzme, odnosno zasnuje radni odnos sa određenim brojem zaposlenih u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju, a prema spisku koji je sastavni deo prodajne dokumentacije - navode iz Direkcije.

Kriterijum po kome će Komisija izabrati budućeg vlasnika Specijalne bolnice je visina ponuđene kupoprodajne cene.

Podsetimo, sredinom septembra prošle godine je nikad završeni hotel koji su Banjci nazvali “Skadar na Banjštici”, čija je gradnja započeta na zemljištu Specijalne bolnice, za oko 200.000 evra kupila beogradska firma “Milenijum tim” koja je rušila objekte u Savamali kako bi raščistila teren za "Beograd na vodi" i koja je, pored brojnih unosnih državnih projekata, dobila i posao izgradnje stanova za bezbednjake na jugu Srbije.

Sudski spor oko hotela koji je godinama vođen između Fonda PIO kao glavnog investitora i Specijalne bolnice za rehabilitaciju, na čijem je zemljištu počela gradnja hotela, rešen je tako što je vlasništvo podeljeno na po 50 %, nakon čega je oglašena prodaja, a hotel i zemljište su već na prvoj licitaciji dobili novog vlasnika. To je bio uvod u privatizaciju Vranjske Banje. Nešto kasnije je i hotel “Železničar” dobio novog vlasnika - firmu “Milenijum resort”, ćerku kompanije “Milenijum tim”.

Privatizaciju banjskog stacionara je narodni poslanik SNS-a Slaviša Bulatović najavio prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    19:26 // 13. 7. 2020.

    Sta mislite,pitam, ko ce imati prece pravo kupovine ? Kao i za Knez Selo .

  • Vlada

    17:39 // 13. 7. 2020.

    Naopake li države, na sav glas kukaju kako su bolnice prenatrpane, svi kreveti zauzeti, otvaraju u halama privremene kovid centre a prodaju ovi bolnicu koja je "dušu dala" za kovid centar. Ali, izbori... potrošilo se, ajde sada na brzinu puni praznu kasu. UBR, koliko je meni poznato vlasnik mnogih banja u Srbiji je penzioni fond, nije da su siromašni, odkud sada da država lrod

  • Stanko

    17:28 // 13. 7. 2020.

    Nova mera:"svi gradjani da zabiju glave u pesak kao nojevi i da se prave da ne vide ovakve stvari". Maske u svim zatvorenim prostorima na teritoriji cele Srbije se podrazumevaju. Okupljanje vise od 20 osoba na otvorenom prostoru kako bi se protestovalo protiv ovakve otimacine se podrazumeva. Kovid, kovid, kovid a nasi najstariji koje tako vole neka zaborave na banje. Banje vise nece biti nase.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: