Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:12, 6. 12. 2021.

| Ekonomija

Duplo više novca za plate zaposlenih nego za akva-park u budžetu Niša za 2022. godinu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
budžet
Oko 12 milijardi dinara planiran budžet; foto: A. K.

Za akva-park, koji je je predstavljen kao najveća investicija, biće opredeljeno 960 miliona dinara iz budžeta Niša za narednu godinu, što je skoro dva puta manje novca od onog koji će biti namenjen platama u javnom sektoru. Ako se sagledaju planovi rashoda za ovu i narednu godinu, uočljivo je umanjenje u delu koji se odnosi na sport, a više para će ići za ekologiju i zaštitu životne sredine.

Budžet za 2022. godinu je projektovan na 12.074.622.748 dinara, a veći deo će biti izdvojen za plate zaposlenih u javnom sektoru - oko 2,2 milijarde dinara, što je za više od 300 miliona dinara povećanje u odnosu na 2021. godinu i dva puta veći iznos nego za akva-park.

Povećane su i pozicije koje se tiču ekologije i zaštite životne sredine, u danima kada Nišlije dišu zagađen vazduh. Tako je ovim budžetom za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije planirano 42 miliona dinara, što je oko tri puta veći iznos nego za 2021. godinu.

Teška je bila finansijska situacija ove godine za niške sportske klubove, a sudeći po Nacrtu budžeta, ni naredna godina im ne donosi više para. Planirano je 148 miliona dinara u tom delu, a za ukupni program razvoja sporta i omladine oko 442 miliona dinara.

Tri puta je smanjen budžet za finansiranje socijalno-humanitarnih organizacija i iznosiće 7.000.000 dinara.

Veća ulaganja će biti za organizaciju saobraćaja i saobraćajnu infrastrukturu - oko 1,5 milijardi. Kompletan Nacrt budžeta je dostupan na sajtu Grada Niša na ovom linku.

Podsetimo, iz Grada su najpre najavili da će javna rasprava za Nacrt odluke o budžetu Niša za 2022. godinu biti preko mejla i uključenja u prenos na lokalnoj televiziji. Međutim, iz Kabineta gradonačelnice su saopštili da će građani moći da predloge, primedbe i sugestije daju i u utorak od 12 sati u Oficirskom domu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tajanstveni Alan

    07:11 // 8. 12. 2021.

    @ zoza- to sto ti zoves "privatnikom" je robovlasnik ! Taj ne radi u okviru Zakona i , ili se prijavljuje nadleznima ili napusta ! Kod nas je privatnik i dragstordzija, sa dva zaposlena i onaj sa fabrikom od 100 radnika ! Glupo ti je uporedjenje, valjda svi treba da teze, da se od rada zivi , obezbedi zivot porodici ,a ne razboljeva !

  • Smuk

    12:30 // 7. 12. 2021.

    Akva-park ?
    Još jedna nekontrolisano izjavljena glupost , koja privuče pažnju Nišlija ! Počeće njegova izgradnja sa 3 ašova i 2 lopate i 3 čoveka ! Slično početku gradnje metroa u Beogradu ... kada je bila prisutna "mehanizacija" od 2 bagera i jednog kamiona.
    Izmeštanje pruge , počeće 3389.godine na godišnjicu Kosovske bitke a radove će otvoriti av,av...
    A plate će se povećati ...

  • da je akva park isplativa investicija ulagali bi proizvođači stresiranih biljaka u njihovu izgradnju

    10:16 // 7. 12. 2021.

    Akva park je zgodna rupa bez dna, koja odgovara gradskim službenicima.
    Verujem da se svi slažu da grad Niš ima nepotrebne opštine, nepotreban gradski urbanizam...ali kada bi neki političar predložio reforme digla bi se kuka i motika i svi bi stali u zaštitu nepotrebnih gradskih službenika. Gradski džabolebaroš je zaštićena vrsta i ti ne smeju da pređu u privatni sektor, da pošteno zarađuju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: