Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 11. 7. 2013.

| Ekonomija

“Džonson Elektrik” na 3,89 hektara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
džonson.jpg
Ilustracija

Postrojenja velike svetske kompanije iz Hong Konga koja u Nišu planira otvaranje fabrike trebalo bi da budu nedaleko od Aerodroma, a broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji u Opštini Crveni Krst trebalo bi da se poveća za 45,5 odsto.

Gradsko veće Niša usvojilo je nacrt ugovora sa “Džonson Elektrikom” kojima se predviđa da ovaj investitor već na proleće naredne godine krene sa proizvodnjom auto delova u novoj fabrici.

Memorandum o saradnji potpisan je nedavno, a očekuje se da već početkom septembra kompanija iz Hong Konga počne da sa gradnjom svojih postrojenja.

- Očekuje se da do sredine avgusta “Džonson Elektrik” postane vlasnik zemljišta u Radnoj zoni “Sever”, a parlalno sa tim ide izrada Urbanističkog plana, radi se idejni projekat. Do kraja godine bi oni trebalo da izgrade industrijski objekat da on bude pokriven, kako bi tokom zime mogli da se rade radovi u unutrašnjasti objekta - kaže Milan Ranđelović, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Kada su u pitanju brojevi od ranije je poznato da se planira upošljavanje oko 1.000 Nišlija, fabrika se gradi na površini od 3,89 hektara, a ukupna vrednost investicije je 15 miliona evra. Ranđelović kaže da u nekom daljem periodu postoji i mogućnost proširenja.

ranđelović Milan Ranđelović- Na bazi procena Uprave za finansije očekuje se da ukupni prihodi grada budu 3,2 miliona evra na period od 5 godina od dana početka realizacije ove investicije. Očekuje se da prilikom izgradnje budu angažovane i firme iz Niša. Podatak koji je frapantan, ali realan jeste uvećanje broja zaposlenih u prerađivačkoj industriji u Opštini Crveni Krst za 45,5 odsto - rekao je Ranđelović.

Podsetimo, kako je ranije izjavio direktor Agencije za strana ulaganja “SIEPA” Božidar Laganin saznali subvencije za svako novo radno mesto u novoj fabrici trebalo bi da iznose 9.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MAKROEKONOMISTA ILIJA

    00:04 // 15. 7. 2013.

    Nastavnica genijalno primećije, ukidanjem opština grad će dobiti 400 miliona (reshodi + prihodi) na godišnjem nivou, što je mnogo više od gornje priče na petogodišnjem nivou.

  • Nastavnica Jadranka

    15:25 // 13. 7. 2013.

    Pojam gradskih opština treba eliminisati iz Niša. Ako se ta nesvrsishodna balast ne ukloni nestaće Niš.

  • Petar Sretenovic

    01:37 // 12. 7. 2013.

    A ursovac Randjelovic iz Klera pod patronatom Perisica u medjuvremenu postade jedan od celnih ljudi u Siepi i sedi na dve stolice. I sad preko njih idu poslovi ulaganja i subvencije. A sukob interesa?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: