Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 19. 4. 2013.

| Ekonomija

EI ne odustaje od “Tehnisa”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti, JUGmedia.info
ei-nis.jpg
Deo kompleksa EI Niš

Iako su se pojavile informacije da Grad Niš ne planira izgradnju naučno-tehnološkog parka u krugu Elektronske industrije, rukovodstvo ove korporacije ne odustaje od projekta.

Početkom nedelje pojavile su se informacije da nove gradske vlasti odustaju od izgradnje Tehnološkog parka “Tehnis” u krugu nekadašnjeg industrijskog giganta.

Kako je prenela leskovačka Jug medija ove tvrdnje izneo je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, jer, kako je rekao, Nišu ne trebaju dva Tehnološka parka.

- Iracionalno je da u Nišu postoje dva naučno-tehnološka parka. Naučno-tehnološki park kod tehničkih fakulteta će se graditi i radimo na tome. Projekat je završen i u toku je izrada plana detaljne regulacije prostora na kome će se graditi - rekao je Slavković Jug mediji.

Ipak, u Holding korporaciji EI kažu da ne odustaju od borbe za “Tehnis” bez obzira na izjave lokalnih funkcionera.

- Mi nećemo odustati od “Tehnisa” dok Vlada Srbije ne opovrgne svoju odluku o izgradnju ovog naučno-tehnološkog parka koju je donela 2009. godine. Nijedna odluka lokalnih vlasti ne može biti validnija od odluke Vlade - kaže pomoćnik generalnog direktora Slađana Pejović.

Naučno-tehnološki park “Tehnis” u krugu EI-ja trebalo je nakon odluke Vlade da bude izgrađen do kraja 2009. godine. Međutim, to se nije desilo.

Ideje novog gradskog rukovodstva su, kako je rekao Slavković, da u krugu Elektronske industrije bude napravljena industrijska zona.

- Očekujemo da to bude početkom naredne godine, nakon što država prenese u vlasništvo grada fabrike koje nisu privatizovane. U toj zone biće formirano preduzeće koje će gazdovati neprivatizovanim fabrikama kao i kompletnom komunalnom infrastrukturom. Radiće se po principu javno-privatnog partnerstva, biće omogućene i grinfild i braunufild investicije - rekao je Slavković.

Rokovi za izgradnju naučno-tehnološkog parka u nekadašnjem EI-ju su istekli, ali istekli su i rokovi za izgradnju parka kod Elektronskog fakulteta.

Naime, prema potpisanom memorandumu iz 2010. godine naučno-tehnološki park kod tehničkih fakulteta trebalo je da bude izgrađen do kraja 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Znate li vi šta pričate ?

    12:54 // 20. 4. 2013.

    Kao prvo, EI ne postoji. Drugo, imovinsko pravni odnosi izmedju pojedinih subjekata unutar prostora EI ne mogu razrešiti ni madjioničari! Treće, a možda i prvo, ni jedni ni drugi ne razumeju šta je koncept tehnološkg parka a šta industrijske zone a šta biznis inkubatora. TO nisu zgrade, to su ideje i projekti.Sve dok nema investitora koji su zainteresovani da finansiraju projekte nema ništa od ovih priča! Ali ko da ih pozove i okupi u naš grad ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: