Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:28, 19. 3. 2014.

| Ekonomija

EPS: Novaković smenjen zbog lošeg rada

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Igor Novaković SPS Niš
Smenjen; Igor Novaković

Nadzorni odbor EPS-a smenio je danas Igora Novakovića (SPS) sa funkcije direktora ED "Jugoistok" Niš zbog, kako je navedeno, lošeg rada.

Anketa

U obrazloženju odluke Nadzornog odbora se navodi da je smena usledila na zahtev generalnog direktora EPS-a Aleksandra Obradovića.

- Novaković je razrešen zbog uočenih propusta u rukovođenju PD „Jugoistok“ i zbog protivljenja korporativizaciji „Elektroprivrede Srbije“ - saopšteno je iz EPS-a.

Za sada nije poznato o kojim "propustima u rukovođenju" je reč, a kako je pojašnjeno, Novaković se protivio "uvođenju jedinstvenog upravljanja na nivou sistema kojim bi odgovornost konačno dobila ime i prezime i kojim bi se godišnje uštedelo 36 miliona evra".

Za vršioca dužnosti "Jugoistoka" postavljen je Darko Bulatović, visoki funkcioner niškog SNS i predsednik Opštine Crveni Krst.


Novaković: Nisam smenjen, podneo sam ostavku

Ranije danas, pre nego što je informacija o smeni izašla u javnost, Igor Novaković je preko Tvitera za sutra najavio primopredaju dužnosti sa Darkom Bulatovićem.

On nije odgovarao na telefonske pozive, ali je na pitanje Južnih vesti da li je reč o smeni ili ostavci, odgovorio preko Tvitera.

Igor Novaković je za direktora "Jugoistoka" postavljen novembra 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Verka

    19:03 // 26. 3. 2014.

    Prosto se plasim onoga sto smo izglasali!
    I ja bi kao Bulatovic-i penzijica i EPS !

  • Aleksandar

    09:22 // 26. 3. 2014.

    I odmah uzjahao novi murta iz sns-a. Bas lepo.

  • Iva

    18:22 // 22. 3. 2014.

    Sramota je za Niš što je "PROFESOR" Novaković bio jedan od dominantnih političara Niša. Zahvaljujući takvima Niš se nalazi tu gde je. Uskoro treba da ode i DIREKTOR KC gosp. "PROFESOR" Radovanović.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: