Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 1. 11. 2023.

| Ekonomija

EPS uveo novo elektronsko plaćanje i brži uvid u račun za struju

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
novi portal EPS
Kažu da će olakšati plaćanje i biće brži uvid u mesečnu potrošnju; foto: JV

Novi portal koji će korisnicima omogućiti da preuzmu račun i plate ga onlajn i pre nego što im stigne na adresu - Uvid u račun, dostupan je od danas, 1. novembra, svim korisnicima, saopštili su iz Elektroprivrede Srbije. Do kraja godine najavljuju i mogućnost reklamacije preko portala, a početkom sledeće mobilnu aplikaciju.

E-račun i plaćanje na sajtu umesto u poslovnici je novina koju korisnici mogu da koriste od danas, najavili su iz EPS-a, a kažu da će to olakšati plaćanje računa za struju domaćinstvima i malim kupcima električne energije.

Uvid u račun je portal za koji kažu da će im omogućiti da preuzmu račun onlajn i veruju da će im to olakšati elektronsko plaćanje.

Pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa, Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i poboljšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije. Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom. Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama. Samo korišćenje portala biće jednostavno, kao i proces registracije i prijave - navode iz EPS-a.

Korisnici koji budu koristili novi portal moći će, ističu, bezbedno i brzo elektronski da plate račun, bez odlaska do poslovnice, a na raspolaganju im je sistem za instant plaćanja (IPS skeniraj) i plaćanje platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Novina je i da će korisnici portala preko jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Republike Srbije. Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali, a njihovi korisnici će registracijom na novi portal dobiti pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama - dodaju u saopštenju.

Novine koje najavljuju do kraja godine su mogućnost prigovora, odnosno reklamacije na račun onlajn, a početkom 2024. godine kažu da će aktivirati mobilnu aplikaciju Uvid u račun, koja će dodatno ubrzati proces plaćanja ovih mesečnih dažbina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljiljana

    19:05 // 17. 1. 2024.

    Portal Uvid u racun ne radi kao ni novo prijavljeni koji navodno od danas radi.

  • zoranLupšić

    14:34 // 4. 11. 2023.

    raćun za struju uvid

  • sasa

    23:26 // 1. 11. 2023.

    Ovo je hit , provizija ne ide na racun u budzet EPS-a .. Znaci ide u neku platnu institucijui privatnu...
    A jos pored sa POSTOM. Covek je jasno reko ne moj da placate preko poste vec preko sajta kako bi proviziju zaradjivala neka privatna kompanija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: