Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 4. 12. 2014.

| Ekonomija

Ekonomsko osnaživanje juga Srbije kroz program EU Progres

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Devenport-u-Vranju.jpg
Devenport u Vranju

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport sastao se u utorak sa gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem i saradnicima na kome je istaknuta izuzetna saradnja Grada u proteklom periodu sa Programom EU Progresa.

Naime, do sada je realizovano 25 projekata i jedan međuopštinski, vrednosti 613.058 evra.

Devenport je obišao gradilište gde je u toku druga faza radova na obnovi Pozorišta. Glavni projekat finansirao je EU Progres u vrednosti 20.000 evra, dok je lokalna samouprava izdvojila 2.000 evra.

Visoki zvaničnik obišao je i Zavod za urbanizam, gde su prezentovani planovi koje je ovo preduzeće izradilo, a koji za cilj imaju pospešivanje ekonomskog razvoja. Ambasador Devenport obišao je i Udruženje osoba sa paraplegijom, čiji su članovi slavili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Na kraju posete, šef Misije Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport posetio je Slobodnu zonu, gde je u toku izgradnja fabrike “Geoks". Objekat bi trebalo da bude završen u prvoj polovini godine i biće uposleno oko 1.200 radnika.

Vaš prioritet mora biti ekonomski razvoj i vi treba da nastavite da jačate kapacitete u privlačenju investitora. Preko naših programa imaćete neophodnu podršku - istakao je Devenport.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: