Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 10. 2. 2016.

| Ekonomija

Eksproprijacija blokirala račun vranjske Direkcije

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
direkcija-vranje.jpg
Gradonačelnik tvrdi da će račun za par dana biti odblokiran; foto: I.M.

Račun jednog od najvećih gradskih javnih preduzeća u Vranju, Direkcije za izgradnju blokiran je za preko 18 miliona dinara zbog sudske naplate eksproprijacije zemljiišta.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić potvrdio je na otvorenom danu za medije da je račun u blokadi.

Reč je o čoveku koji koji je pre desetak godina tužio Grad, ali će Direkcija za koji dan izaći iz blokade - tvrdi Antić.

Direktor Direkcije Dragan Stojković kaže da situacija nije naivna jer je reč o velikoj sumi novca, a uskoro treba da se krene sa komunalnim programom.

Reč je o eksproprijaciji zemljišta za potrebe Bunuševačkog groblja, o kompleksu zemljišta koje ima oko pedesetak vlasnika i koje je oduzeto još 1980. godine. Groblje se širilo, a opština nije imala para da sve isplati od jednom, pa je jedan od vlasnika tužio pre desetak godina i dobio novac – objašnjava Stojković.

On smatra da je reč o velikoj sumi novca, naročito ako se uzme obzir da se vršila i procena objekata koji su nelegalno sagrađeni na spornom zemljištu.

Kako "Južne vesti“ saznaju, u Direkciji će pokušati da sklope dogovor sa čovekom koji je dobio pozamašnu naknadu, kako bi mu se dug vratio na nekoliko rata, a on bi trebalo da povuče blokadu računa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragoljub Mihajlovic

    00:03 // 12. 2. 2016.

    Bravo , i podrska gospodinu koji je blokirao racun eksproprijaciji , na zalost sto je za to morao da ceka 10 god TO SAMO POKAZUJE KO JOS UVEK VLADA ovom zemljom ....Oni Isti od pre 70 godina ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: