Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 4. 11. 2022.

| Ekonomija

Energetska kriza u Leskovcu: kasnilo grejanje, štednja u Bolnici, ali ukrašavanje ne sme da trpi

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Novogodišnja dekoracija Leskovac
Energetska kriza ne važi za novogodišnje ukrase; foto: M. M.

I pored svakodnevnih upozorenja za uštedu struje, od 15. decembra do 15. januara naredne godine u Leskovcu će svetleti novogodišnji ukrasi, pošto je Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja raspisalao tender za nabavku dekoracije koja će Leskovčane, kao i prošle godine, koštati 2,1 milion dinara.

Kasniji početak grejne sezone, nova pravila u Bolnici, kao i svakodnevni apeli da se struja štedi, samo su neki od pokazatelja da je energetska kriza pogodila i Srbiju i Leskovac. Međutim, tu krizu će osetiti izgleda samo građani, pošto će mesec dana u doba novogodišnjih praznika, od ranih večernjih pa sve do jutarnjih sati ulicama tog grada svetleti novogodišnja rasveta.

Ne treba da čudi to, jednostavno ovim se pokazuje nebriga o nama građanima. Ulična svetla nam gore preko dana, eto sada će i novogodišnja rasveta, a sve opet to pada na teret građana. Njih lepo predsednik zaplaši preko televizora da moraju da štede struju, a onda im ispred nosa postavlja svetleće ukrase. To je prava slika Srbije - smatra jedna Leskovčanka.

Javna nabavka ukrasi Leskovac Rok za podnošenje prijava 14. novembar; foto: PrinskrinOno što jedino može da raduje Leskovčane da se bar cena dekoracije nije menjala u odnosu na prošlu godinu, pa će i ove godine velika jelka, trodimenzionalne kućice, figure pingvina, irvasa i Sneška, 3D figure, ali i svetleći ukrasi na drvoredima i banderama u samom centru grada koštati 2,1 milion dinara.

Prošle godine posao na tenderu za postavljanje dekoracije dobila je firma Lux, a rok za dostavljanje ovogodišnjih ponuda je 14. novembar.

Podsetimo, pre tri godine novogodišnji ukrasi koštali su 1,5 milion dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: