Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 26. 9. 2018.

| Ekonomija

Fabrika "Cumtobel" zvanično počinje sa radom u petak, na otvaranju i Vučić

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vučić
Vučić dolazi da svečano otvori kompaniju koja je "mercedes u svetu rasvete"; foto: Vanja Keser

Kompanija Cumtobel u kojoj će se proizvoditi rasveta i koja je nedavno pokrenula deo proizvodnje u Nišu, u petak 28. septembra biće i zvanično otvorena, a prema najavama na otvaranju će biti i predsednik Aleksandar Vučić, koji je ranije obećao da će inženjeri u ovoj fabrici imati platu 1.000 evra.

"Mercedes u svetu najnovijih tehnologija rasvete", kako je Vučić nazvao austrijsku kompaniju, počela je da se gradi u Nišu pre više od godinu dana. Iako je bilo najava da će prvi proizvodi izaći iz pogona nove fabrike u maju, ona je tek nedavno završena i pokrenut je deo proizvodnje.

U petak će i zvanično biti otvorena, prema najavama iz Cumtobela, a osim predsednika Vučića i gradonačelnika Darka Bulatovića, na otvaranju će govoriti i generalni direktor Alfred Felder, predsednik Nadzornog odbora Jurg Cumtobel i federalni ministar Austrije za EU Gernot Bluemel.

Ovom prilikom, predstavnici medija će biti u mogućnosti da se upoznaju sa značajem otvaranja fabrike u Nišu za ovaj region, kao i njenom ulogom u daljem globalnom razvoju kompanije - najavljuju iz fabrike.

Osim ove fabrike, prema najavama iz Kabineta predsednika, Vučić bi već sutradan, u subotu 29. septembra, u Nišu trebalo da otvori i filipinsku kompaniju IMI u kojoj će se proizvoditi delovi za auto-industriju.

Podsetimo, nije poznato koliko je para Srbija dala za izgradnju Cumtobela u Nišu, a iako je prema pisanju portala Dojče vele to više od 50.000 evra po radnom mestu, predsednik Vučić to do sada nije ni potvrdio ni demontovao, već je samo "zahvalio Bogu što je dao subvencije". Nišlijama je obećao i da će im plata biti 1.000 evra, ali nije precizirao kada i koliko će visokoobrazovanih stručnjaka raditi u ovoj kompaniji.

Inače, kružni tok i deo prilaza do ove fabrike nedavno je počeo da se gradi bez građevinske dozvole, ali do danas niko nije odgovorio novinarima na pitanja da li je razlog protivzakonite gradnje bila žurba da se radovi završe pre dolaska predsednika Vučića na otvaranje.


Razgovor sa gradonačelnicima i predsednicima opština sa juga

Kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, predsednik Vučić u Nišu neće samo da otvara fabrike.

Prema agendi, on će u petak razgovarati sa gradonačelnicima, predsednicima opština i načelnicima Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Pirotskog i Nišavskog okruga.

Najavljuju i da će se sastati sa predstavnicima kompanija Ziđin i Nevsun.

*Tekst je naknadno izmenjen kada su iz Kabineta predsednika poslali agendu Vučićeve posete Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djordjević Marija

    15:01 // 22. 1. 2020.

    Na koji mail se salje cv?

  • Skamer

    22:11 // 20. 7. 2019.

    Sta ja znam. Test sam prosao solidno pre vise od godinu dana,zvali su me jednom na telefon i tu je kraj bio. Ne znam jel da se zainteresujem ponovo. Jedni kazu 40 i nesto hiljada,drugi kazu 30. Srednju skolu imam,tako da verovatno 30,samo ne znam kako da upadnem tamo. Stranka me ne zanima.

  • Zum zum

    16:55 // 27. 9. 2018.

    Sutra treba proveriti kancelarije po upravama i javnim preduzecima i koliko je praznih i koliko samo ljudi koji tu primaju platu nisu na svojim radnim mestima..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: