Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 28. 11. 2019.

| Ekonomija

Fabrika auto-delova otvara pogon u Palanci, predsednik Opštine licitira brojem radnih mesta

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Bela Palanka
Nova obećanja i novi datumi; Foto: JV/Lj. F.

Iako je pre 7 meseci najavio otvaranje 500 radnih mesta u Beloj Palanci do kraja 2020. godine, predsednik Opštine Goran Miljković sada je korigovao obećanje - 100 radnika će dobiti posao naredne godine, ostalih 400 do kraja 2021. godine. Svi oni, prema najavama predsednika, radiće u fabrici delova za auto-industriju, ali ne otkriva ime fabrike.

Miljković najavljuje potpisivanje sporazuma o saradnji sa budućim investitorom u decembru ove godine, ali ne otkriva o kojoj fabrici se radi. Samo kaže - "radi se o investitoru u oblasti proizvodnje delova za auto-industriju".

Investicija će se realizovati u 2 faze. U prvoj fazi do 30. juna 2020. godine biće uposleno 100 radnika na braunfild lokaciji u Beloj Palanci - kaže Miljković.

Ostalih 400, prema njegovim najavama, posao će dobiti u 2. fazi, odnosno do kraja 2021. godine kada će, kaže Miljković, biti izgrađena fabrika u industrijskoj zoni ''Murica 1''.


Opozicija: Goran Miljković ne može da zaposli samog sebe

Odbornik opozicione Socijalističke partije Srbije u belopalanačkoj Skupštini Slavenko Drobnjak kaže da je predsednik Opštine za ovu godinu obećao 700 novih radnih mesta i da ne veruje mnogo u njegova obećanja.

Jednog jedinog nije zaposlio, on ne može da zaposli ni samog sebe. Od 5. oktobra je na državnim jaslama, što kao potpredsednik, što kao predsednik. On je najveća tragedija i zlo koje je zadesilo Belu Palanku - kaže Drobnjak.

On smatra da postoje šanse da dođe fabrika u Belu Palanku, ali da, ako se otvori pogon, to neće zavisiti od predsednika Opštine.

Nova obećanja zavise od Aleksandra Vućića i SNS-a, ne od njega. On se krije iza SNS-a. U njegovom mandatu gro mladih ljudi je napustio Belu Palanku i ona izgleda kao kasaba - kaže odbornik.

Podsetimo, aprila ove godine predsednik Opštine Goran Miljković rekao je da lokalna samouprava pregovara sa nekoliko ozbiljnih investitora i tada je najavio 500 radnih mesta do kraja naredne godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Babusnica

    23:37 // 28. 11. 2019.

    Lepo,u Babusnickom tigru pod michelinom radi 150 radnika,sto znaci da je ovo ozbiljna fabrika,jos ako su i plate vece od 40 000,dolazimo i mi.

  • Vladimir Putin

    21:38 // 28. 11. 2019.

    Zbog nedostatka kadra, ocekuju se i gastarbajteri iz Nemacke, Norveske i Svedske!!!!

  • Mirjana Ribič

    21:26 // 28. 11. 2019.

    Višestranački sistem sa velikim brojem stranaka je skup, neefikasan i pun protivurečnosti, vulgarizama i mržnje. LJudi, probudite se i ustanovite jednu stranku-Građansku stranku. Državu neka vode sposobni stručnjaci iz svih oblasti, a ne političari iza koji stoji ova ili ona stranka. Onaj ko se dokaže svojim radom i onaj ko pokaže, koliko je radnih mesta otvorio, taj može voditi državu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: