Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 30. 7. 2017.

| Ekonomija

Filipinski “IMI” planira da zaposli 1.500 radnika u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
imi
Dekandido i Bulatović tokom predavanja građevinske dozvole; foto: FB strana Darko Bulatović

IMI je u danima kada je otvoren pogon Leonija, a Cumtobel započeo izgradnju svoje fabrike, dobio građevinsku dozvolu za izgradnju svojih hala na Loznom kalemu. U ovoj kompaniji kažu da će fabrika u Nišu biti završena do jula naredne godine.

Direktoru ove kompanije za Bugarsku Eriku Dekandidu dozvolu za gradnju uručio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, a Dekandido je rekao da je u planu da se postrojenje na Loznom kalemu, koje se gradi u prvoj fazi, prostire na 12.000 kvadrata.

Na toj lokaciji proizvodni pogoni biće građeni u tri faze. U drugoj fazi biće izgrađen pogon površine 8.000 kvadrata, a u trećoj fazi površine 4.000 kvadrata - rekao je Dekandido.

On je naglasio da je plan da u narednih 10 godina IMI zaposli ukuno 1.500 ljudi, dok je ministar privrede Goran Knežević naglasio da bi već u julu naredne godine u fabrici moglo da radi 1.250 zaposlenih.

Podsetimo, IMI je kompanija koja proizvodi delove za autoindustriju i sa njom je potpisan Memorandum o razumevanju i pre Cumtobela. To je prva kompanija koja je došla u Niš nakon promene vladajuće garniture i koalicije okupljene o Srpske napredne stranke 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan

    21:32 // 17. 8. 2018.

    Ne razumem ovde oko Aerodroma toliko objekata i povrsine ima da se izgrade 5 fabrika vi odoste u Nisku banju pa mogli ste u Sicevo da je napravite magarci jedni,bas ima te ideje iza duvanske gde je Nelt ima toliko prostora korov raste,bacaju djubre i od automobila delovi a vi izaberete jbg-a Malosiste.Ovoliki grad vi planirate akva park u Niskoj banji.Ja neznam sta je vama i ko ce da putuje do ?

  • Niski iz D

    11:23 // 31. 7. 2017.

    Opet sa strane vidim mozda malo objektivnije.Mozda nije lose navi pogoni itd
    ali kakvi koji uslovi rada,plata,zagadjenja okoline,....?Ovde su mnoge firmice po malim mestima i selima,ali ovi uslovi gore moraju biti ispunjeni.Ljudi iz okoline tu rade i ne beze u gradove.Kod nas bi svi hteli u grad i to u centar grada jer je najveca uvreda tu ne ziveti jer si "seljak"sto nema veze s mozgom.

  • Зоран

    09:44 // 31. 7. 2017.

    Кад су и Филипинци дошли, онда стварно неко треба да угаси светло.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: