Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 8. 6. 2017.

Finansiranje celodnevnog boravka u 5 niških škola pod znakom pitanja

Celodnevni boravak pod znakom pitanja Ne zna se šta će ubuduće biti sa celodnevnim boravkom; foto: Flickr/Woodleywonderworks

Đaci od 1. do 3. razreda čija oba roditelja rade imaju besplatan celodnevni boravak u nekoj od 5 niških škola, gde ih učitelji čuvaju i rade sa njima dok neko ne dođe po njih. Iako roditelji kažu da postoji velika potreba za ovom uslugom, jer im ona "olakšava život", postoji mogućnost da Ministarstvo prosvete nju ubuduće ne finansira.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • coa

    13:20 // 8. 6. 2017.

    Tako je!!!Zasto drzava da "olaksa"roditeljima kada moze da im oteza?!
    Boravak je zato i osmisljen pre vise od 50 godina, kada niko nije razmisljao u EUR-ima i kada se znalo sta je pomoc i socijalna politika.
    A i zasto bi mi imali besplatan boravak kada ga cela Evropa ima.Samo napred, i sto dalje odavde...

  • Marija Velickovic

    12:48 // 9. 6. 2017.

    Mi smo prezadovoljni celodnevnim boravkom u skoli 'Radoje Domanovic'. Mislim da je to spas za roditelje koji rade, a i za decu jer vreme provode kvalitetno u drustvu svojih vrsnjaka. Deca u boravku osim ucenja, zavrse i domaci zadatak i provedu neko vreme igrajuci se u dvoristu. Mislim da bi boravak trebalo uvesti i u ostale skole, a ne ukidati.

  • roditelj

    14:06 // 9. 6. 2017.

    Boravak za prva dva razreda je sasvim ok. Ali za treci je malo previse. Deca su u trecem razredu velika i treba ih pustiti da se osamostale. Moja dva deteta su isla u boravak do treceg razreda i verujte mi da je suvise u trecem deca sama traze da se osamostale. Ne pravite decu nesposobnom, kad ne moraju da budu.

  • Jovana

    17:26 // 9. 6. 2017.

    Ma ukinute decu! Sta ce nam? Grad ne daje ni dinara za rodjenje drugog deteta, majci koja je zaposlena. Sve lopovsko u nasem gradu. Sta ce nam deca..

  • Danica Babić

    14:39 // 14. 6. 2017.

    Boravak je fenomenalna stvar, kako za roditelje koji rade, tako i za decu. Deca u skoli kvalitetno uče, završe domaće zadatke, igraju se i druže. Moje dete je u boravku u školi "Ratko Vukućević" i svi smo prezadovoljni. Umesto da se ovakve retko dobre stvari u našem školstvu prošire na više škola i budu dostupne većem broju dece, mi razmišljamo o tome da ih ukinemo. Svaka čast prosvetnim vlastima!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: