Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 3. 1. 2021.

| Ekonomija

Firma iz Vranja sa preko milijardu dinara najveći poreski dužnik sa juga Srbije

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
novac pare dinari
Neki od poreskih dužnika sa juga - Zavarivač, MIN Vagonka, Prvi Maj Pirot; Ilustracija; foto: A. Kostić;

Akcionarsko društvo u stečaju Zavarivač Vranje najviše od svih firmi sa juga duguje državi za porez, sudeći po podacima iz spiskova Poreske uprave Republike Srbije. Na prvo mesto dužnika sa juga to akcionarsko društvo dospelo je sa preko milijardu dinara duga, a podaci pokazuju da su za njom sa juga najveći poreski dužnici i niška MIN Vagonka, Srbijaturist Niška Banja i Industrija odeće Prvi maj Pirot.

Na spiskovima dužnika Poreske uprave obuhvaćeni su podaci o poreskom dugovanju za aktivna pravna lica, ona kojima je oduzet poreski identifikacioni broj i ona koja su u stečaju, zaključno sa 30. novembrom 2020. godine.

Od pravnih lica koja su u stečaju, prve na listi Poreske uprave su 3 banke - Beobanka, Astra banka i Beogradska banka, a prvo od svih pravnih lica u istoj kategoriji sa juga, na 33. mestu, je akcionarsko društvo Zavarivač iz Vranja sa skoro milijardu i 50 miliona dinara duga.

Slede i Akcionarsko društvo za proizvodnju i remont šinskih vozila i druge opreme MIN Vagonka iz Niša, Industrija odeće Prvi maj Pirot i Fabrika omotnog papira i ambalaže Vladičin Han sa oko 800 miliona dinara poreskog duga, kao i Akcionarsko društvo za prevoz robe i putnika u drumskom saobraćaju Autotransportno Pirot koje na ime poreza duguje preko 750 miliona.

Na vrhu tabele aktivnih društava koji poreski dužnici, pokazuju podaci Poreske uprave, su Mera Invest iz Beograda i Magma Prom iz Šapca, a prva pravna lica sa juga koje se pojavljuju na listi su Preduzeće za trgovinu Si-market iz Vranja na 18. mestu sa oko 250 miliona poreskog duga i Niskogradnja d.o.o. iz Niša na 70. mestu sa blizu 95 miliona koliko duguje za porez.

Od onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj, na visokom 4. mestu je Srbijaturist iz Niške Banje sa blizu 800 miliona duga za porez, Preduzeće za proizvodnju i trgovinu na veliko i malo Iva cosmetics Line iz Niša sa dugom od oko 200 miliona, a zatim sa dugovanjima od preko 150 miliona dinara Žitopromet iz Niša i Rrisbo iz Vranja, navode iz Poreske uprave.

Na spisku poreskih dužnika su i Kopex Min iz Niša, Zajednica organizacija sportskih ribolovaca "Južna Morava II" Niš, Zdravlje lek iz Niša, Delikates Impex Leskovac, Vulkan industrija gume Niš, Građevinsko preduzeće Građevinar Niš i Matično društvo za proizvodnju, trgovinu i spoljnotrgovinski promet Nini Niš, u vlasništvu Jovice Stefanovića, koji je nedavno bio uhapšen između ostalog i zbog utaje poreza.

Spisak svih pravnih lica koji su poreski dužnici dostupan je na ovom linku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nebitan

    01:56 // 5. 1. 2021.

    posle 10 god poreski dug se briše, tako da firme koje se pominju nemaju taj dug osim na papiru

  • Milan

    08:26 // 4. 1. 2021.

    Najvažnije je da se država obrušila na "Freelancer-e", od kojih ubedljivo najveći broj zaradi 300-400 evra mesečno, za golo preživljavanje. A ove miljenike i sponzore sistema ne diraju !!!

    • Milan

      13:08 // 4. 1. 2021.

      Cim se spomene porez odma se javi neki "jadni i unesreceni" freelancer , pa nego sta nego treba da placate porez,sto bi ste se vi razlikovali od majstora,pekara ili nekog drugog preuzetnika?I da se ne pravimo ludi jer svi znamo sto gore pomenute firme ne placaju porez jer su drzavne pa im i drzava to omogucila.Ali freelanceri treba da plate jer sve drugo bi bila cista diskriminacija!!!

  • Kombinezon ministar

    08:14 // 4. 1. 2021.

    Ma nemoguce mi smo treci u svetu prvi u evropi :-D a sto ne kazu sta je bilo sa rusima sto su pobegli preko noc ? Ili Samo lepe vesti se pricaju ....
    I lazu narod svaki dan kako smo uspesni I najbolji u regionu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: